Τοπικές Ειδήσεις

Αγωγή σε ακτινοδιαγνώστη που βρήκε φυσιολογική την σπλήνα ασθενή που είχε υποβληθεί σε… σπληνεκτομή!!

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου έχει προγραμματιστεί για την 10η Ιανουαρίου 2019 η συζήτηση αγωγής που υπέβαλε κατά ενός ιατρού – ακτινοδιαγνώστη, ένας κάτοικος Χαϊδαρίου Αττικής διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ για ηθική βλάβη, που υποστηρίζει ότι υπέστη.
Ο ιατρός έχει προσεπικαλέσει στην δίκη ασφαλιστική εταιρεία και η έκβαση της υπόθεσης αναμένεται με ενδιαφέρον.
Πιο συγκεκριμένα ο ενάγων εκθέτει ότι νοσηλεύτηκε στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στο διάστημα από 26 Νοεμβρίου 2008 μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2008 και υπεβλήθη σε σπληνεκτομή, Την 13η Φεβρουαρίου 2011 υπεβλήθη σε εξέταση από τον εναγόμενο ο οποίος φέρεται να γνωμάτευσε, ενώ είχε υποβληθεί σε σπληνεκτομή «διαστάσεις και σύσταση σπληνός φυσιολογικά».
Εξαιτίας της αμέλειάς του αυτής, όπως υποστηρίζει ο ενάγων, υπέστη μεγάλη σύγχυση για το αν είχε ακόμη ή όχι σπλήνα, ψυχολογικό σοκ, στρες, άλγος, αναστάτωση και γενικά του δημιουργήθηκε μεγάλη αμφιβολία και ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας του, με αποτέλεσμα να τρέχει σε ιατρούς και διαγνωστικά κέντρα εκ νέου για να δει αν έχει σπλήνα και να υποβάλλεται σε έξοδα και ψυχική και σωματική ταλαιπωρία.
Ισχυρίζεται ότι εξαιτίας της βαρύτατης αμέλειας του εναγόμενου ιατρού διαταράχθηκε η εμπιστοσύνη του στους ιατρούς και έκανε σκέψεις απελπιστικές.
Εχασε όπως υποστηρίζει, την ψυχική του ηρεμία και τον ύπνο του και την διάθεσή του για την ζωή και αδυνατούσε να συγκεντρωθεί στα προβλήματά του τα προσωπικά και οικονομικά.
Με την ίδια αγωγή πέραν της αποζημίωσης που αιτείται ζητεί να επιβληθεί προσωπική κράτηση ενός έτους εις βάρος του εναγόμενου ως μέσο εκτελέσεως της εκδοθησομένης αποφάσεως.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου