Ειδήσεις

Διευκολύνσεις της Εφορίας για μεταβιβάσεις ακινήτων – Τι ισχύει για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα

Λύνονται τα χέρια αρκετών φορολογουμένων οι οποίοι επιθυμούσαν να μεταβιβάσουν ακίνητά τους αλλά δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη φορολογική ενημερότητα.

Ευκολότερες γίνονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων, για φορολογούμενους οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Με απόφαση του αναπληρωτή ΓΓΔΕ Γιάννη Μπάκα, ορίζεται ότι χορηγείται αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας κατά τις μεταβιβάσεις ακινήτων, μετά τη δέσμευση ποσού ίσου με το 50% του τιμήματος, υπό την προϋπόθεση ότι η εξόφληση της οφειλής θεωρείται διασφαλισμένη.

Με τη διάταξη αυτή, λύνονται τα χέρια αρκετών φορολογουμένων οι οποίοι επιθυμούσαν να μεταβιβάσουν ακίνητά τους αλλά δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη φορολογική ενημερότητα.

Η διασφάλιση της οφειλής μπορεί να εξασφαλιστεί με την εγγραφή προσημείωσης σε κάποιο άλλο ακίνητο του οφειλέτη. Με τον τρόπο αυτό, η ΔΟΥ χορηγεί αποδεικτικό ενημερότητας στο οποίο ορίζεται ότι κατά τη μεταβίβαση του ακινήτου ο συμβολαιογράφος θα παρακρατήσει και θα αποδώσει στη ΔΟΥ το 50% του τιμήματος.

euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου