Ειδήσεις

«Μαλλιά κουβάρια» στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του Ακταίον

Με την αποχώρηση και των 4 παρατάξεων της μειοψηφίας, τελείωσε σήμερα η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου για το έτος 2015.

Πιο συγκεκριμένα στο δημοτικό συμβούλιο υποβλήθηκε από την ΔΕΡΜ ΑΕ το από 23 Δεκεμβρίου 2015 πρακτικό συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου, στο οποίο περιλαμβάνεται το θέμα της επικύρωσης των πρακτικών της δημοπρασίας για την υπεκμίσθωση σε τρίτο του Ακταίον και την οριστική κατακύρωση του αποτελέσματος, προκειμένου «να λάβει γνώσει το σώμα και για κάθε νόμιμη ενέργεια», όπως διαλαμβάνεται στο σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο.

Με την έναρξη της ενημέρωσης ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΔΗ κ. Χατζής Χατζηευθυμίου εξέφρασε την άποψη ότι μόνο αρμόδιο όργανο για να επικυρώσει τον διαγωνισμό είναι το δημοτικό συμβούλιο διότι η τροποποίηση που έγινε στους όρους του διαγωνισμού, λίγες μέρες πριν την υποβολή των προσφορών, δεν έγινε από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΡΜ ΑΕ.

Την ίδια άποψη με τον κ. Χατζηευθυμίου, εξέφρασαν και οι κ.κ. Στράτος Καρίκης και Γιώργος Υψηλάντης, που τελικώς αποφάσισαν μαζί και με την παράταξη του κ. Πότσου Καλέτου να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα φέρουν το θέμα εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο.

Η κίνηση αυτή των μελών της μειοψηφίας προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου, που εκτίμησε ότι γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ διαφωνία μεταξύ του προέδρου της ΔΕΡΜ ΑΕ κ. Γιάννη Κούρτη και του ίδιου για το περιεχόμενο της διακήρυξης και προσθέτοντας ότι στόχος του ήταν να προστατεύσει την εταιρεία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ούτε ήξερε ούτε και ξέρει την εταιρεία που πλειοδότησε.

Ο κ. Κούρτης, που επιχείρησε να ενημερώσει το σώμα, καταδίκασε με τη σειρά του τη στάση της μειοψηφίας.

Σημειώνεται ότι ενδείξεις για το τι επρόκειτο να συμβεί κατά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο είχε η δημοτική αρχή μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΡΜ ΑΕ, για το ίδιο θέμα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου