Ειδήσεις

Ο νέος διαδικτυακός κόμβος του Δήμου Νισηρίων- συναντήσεις του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Ι. Κορωναίος παραβρέθηκε στην Αθήνα από το Σάββατο 22/11/2014 έως και την Τρίτη 25/11/2014.
Το Σάββατο 22/11/2014 ο Δήμαρχος έκανε την παρουσίαση του Νέου Διαδικτυακού Κόμβου του Δήμου Νισυρίων με όνομα www.nisyros.gr στην κατάμεστη από Νισύριους αίθουσα του Συλλόγου Νισυρίων Αθηνών – Πειραιώς «Γνωμαγόρας».

Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Γνωμαγόρα Σακελλαρίδης Οδυσσέας και ο επίτιμος Πρόεδρος Χαρτοφύλης Ιωάννης και πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Από την Εταιρεία Νισυριακών Μελετών παραβρέθηκε ο πρόεδρος Χαρτοφύλης Κωνσταντίνος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Παραβρέθηκε επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Ελισσάβετ Τασούλη. Το παρών έδωσε και ο δημοσιογράφος της ομογενειακής εφημερίδας της Αμερικής “Εθνικός Κήρυκας”. Διαβάστηκαν χαιρετισμοί του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Υψηλάντη Βασιλείου και του πρώην Υπουργού κ. Νικητιάδη Γεωργίου.

Ο Δήμαρχος έκανε παρουσίαση του έργου της νέας Δημοτικής Αρχής τους πρώτους τρεις μήνες και έγινε συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούν τη Νίσυρο. Η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, η οποία είναι συχνός επισκέπτης της Νισύρου, έκανε αναφορά στη σημασία που έχει η ανάπτυξη και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της ιστοσελίδας από τον Οδυσσέα Σακελλαρίδη, ο οποίος είναι υπεύθυνος της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δίνει την δυνατότητα σε όλους τους Νισύριους και σε όλους τους επισκέπτες να ενημερωθούν για την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική δραστηριότητα του Δήμου. Επίσης στοχεύει στην αμφίδρομη επικοινωνία όλων των Νισύριων και στην δημιουργία ενός σύγχρονου ψηφιακού δήμου.
Την Δευτέρα και Τρίτη, 24 και 25 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος παρακολούθησε το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαχείρισης και Βελτίωσης Παράκτιων Ζωνών που οργάνωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου Κω – Νισύρου και Αστυπαλαίας.

Στο Συνέδριο έγιναν παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών, με μερικά θέματα συναφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μαρίνα των Πάλων και το λιμάνι του Μανδρακίου.
Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Υγείας κ. Θεοδόση Αθανασά. Το θέμα της συνάντησης ήταν ο διορισμός 2ου γιατρού στη Νίσυρο. Παρά το γεγονός ότι έγινε διαγωνισμός και υπήρξε υποψήφιος που θα μπορούσε να έρθει στη Νίσυρο, ενέσκυψε θέμα μη καταλληλότητας του υποψηφίου επειδή δεν έχει ακόμη αποκτήσει ειδικότητα. Ο διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει αίσιο τέλος ο διορισμός 2ου γιατρού.
Ο Δήμαρχος είχε επίσης συνάντηση με εταιρεία που ασχολείται με Βιολογικούς Καθαρισμούς. Εξέτασαν την περίπτωση εγκατάστασης στην Νίσυρο σύγχρονου Βιολογικού Καθαρισμού. Απεφασίσθη να γίνει σύντομα μελέτη για την χρηματοδότηση και εγκατάσταση της μονάδας.

Την Τετάρτη 26/11/2014 ο Δήμαρχος μαζί με τον σύμβουλο του Δήμου Νισύρου κ. Χαρτοφύλη Διαμαντή έλαβαν μέρος στην συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Κω – Νισύρου και Αστυπαλαίας με θέμα τον προυπολογισμό του 2015. Από το Δήμο μας προτάθηκαν 13 δράσεις για την καλυτέρευση των λιμένων Νισύρου. Υπήρξε απόλυτη συμφωνία όλων για την ανάγκη εκτέλεσης όλων τω παρακάτω προτεινόμενων έργων.

1. Πρόσληψη ενός ετήσιου υπαλλήλου και τριών εποχιακών υπαλλήλων
2. Επισκευή PILLER Μανδρακίου –Πάλων. PILLER με χρήση καρτών
3. Εκβάθυνση μαρίνας Πάλων
4. Μικρό άνοιγμα στο βόρειο τμήμα της μαρίνας των Πάλων (Προϋπήρχε)
5. Αφαίρεση μέρους από τον κυματοθραύστη της μαρίνας των Πάλων για να σταματήσει η διάβρωση της ακτής και το μπάζωμα της εισόδου
6. Επιχρίσματα στις πλευρές επί της θάλασσας, στην μαρίνα των Πάλων και κυρίως στο λιμάνι Μανδρακίου
7. Επισκευή κτιρίου αναμονής επιβατών στο λιμάνι Μανδρακίου
8. Επισκευή σκέπαστρου χώρου αναμονής επιβατών και βαφή κιγκλιδωμάτων στο λιμάνι Μανδρακίου
9. Ελλιπής φωτισμός λιμένα Μανδρακίου. Αντικατάσταση λαμπτήρων
10. Τοποθέτηση Πλωτών προβλητών στο λιμάνι Μανδρακίου και στη μαρίνα Πάλων
11. Τοποθέτηση προστατευτικών ελαστικών σε μαρίνα Πάλων και λιμάνι στο Μανδράκι
12. Επέκταση-Προσθήκη του λιμανιού Μανδρακίου κατά 50 μέτρα για προφύλαξη Βορειανατολικών-Ανατολικών ανέμων
13. Δημιουργία ξύλινης προβλήτας-πλατφόρμας στη Νότια πλευρά στο λιμάνι Μανδρακίου
Την ίδια μέρα το μεσημέρι ο Δήμαρχος και ο σύμβουλος κ. Χαροφύλης είχαν συνάντηση με τον Έπαρχο Κω –Νισύρου κ. Γιώργο Χαλκιδιό στο γραφείο του Επαρχείου.

Συζήτησαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα έργα υπό εκέλεση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Νίσυρο.
Συμφώνησαν στην προώθηση άμεσων δράσεων για να ολοκληρωθούν τα έργα του ΧΥΤΑ, των Σφαγείων και της Αντιστήριξης του Οξού της Παναγίας Σπηλιανής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου