Αύριο, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στις 10:00, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί στη Βουλή για την Ώρα του Πρωθυπουργού προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, σχετικά με την προσφυγική/μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

Το γραφείο του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως αναμένει από την αντιπολίτευση τη «θετική συμβολή» της για το προσφυγικό, αντί για την «ανέξοδη κριτική και τις αμφιλεγόμενες λαϊκιστικές κορώνες που ακούγονται μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι δραματικές εικόνες από την Λέσβο είναι ενδεικτικές του δράματος που συγκλονίζει την περιοχή μας με την πρωτοφανή προσφυγική κρίση.

Παράλληλα το πρωθυπουργικό γραφείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την φιλοξενία των προσφύγων, καθώς και για την οργάνωση της φιλοξενίας, της ταυτοποίησης και της μετεγκατάστασης τους.

«Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για να αναδειχτεί το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, εκεί που άλλοι υψώνουν τις σημαίες της ξενοφοβίας και του ακροδεξιού λαϊκισμού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ