Αναστέλλονται έως το Σάββατο οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών. Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά την απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Νέα γενική συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, προκειμένου να επανακαθοριστούν οι στρατηγικοί στόχοι του κλάδου.

Οι φαρμακοποιοί έλαβαν υπόψη τα νέα δεδομένα από την αλλαγή της κυβερνητικής γραμμής σε σχέση με την αναμενόμενη Υπουργική Απόφαση για το ιδιοκτησιακό. Οι πληροφορίες που έχουν κάνουν λόγο για πιθανή χρονολογική και θεσμική μετάθεση της απόφασης, με νόμο του Κράτους.

Εκτός της πιθανής αναδίπλωσης, οι φαρμακοποιοί συνυπολογίζουν και την πιθανά άσκοπη ταλαιπωρία του κοινού.
Όπως έγινε γνωστό, ο αγώνας τους θα συνεχιστεί το ίδιο έντονος με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και όχι μόνο.

Το προεδρείο του ΠΦΣ ανακοίνωσε την Τετάρτη, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Το διοικητικό συμβούλιο έλαβε την απόφασή του με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας συναισθανόμενο τις ανάγκες των ασφαλισμένων και των ασθενών. Ταυτόχρονα, δίνει μικρή πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσουν την στάση τους απέναντι στον φαρμακευτικό κλάδο και να στηρίξουν το δίκαιο αιτημάτων του. Οι φαρμακοποιοί δίνουν το περιθώριο στην κυβέρνηση – μετά την εμπλοκή των διαπραγματεύσεων – να αποδείξει ότι έχει την δύναμη να αρνηθεί να εφαρμόσει αυτά που η υπόλοιπη Ευρώπη έχει απορρίψει”.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ καλεί τους εκλέκτορες και τους προέδρους των Συλλόγων όλης της χώρας σε γενική συνέλευση, όπου θα αποφασισθεί το νέο κύμα των κινητοποιήσεων με βάση τα δεδομένα που θα έχουν προκύψει.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος σχολίασε τα εξής:

“Δεν πρόκειται να αφήσουμε τα συμφέροντα να διαμορφώσουν τις συνθήκες και της φαρμακευτικής αγοράς, με το πρόσχημα του ανταγωνισμού και της δήθεν ευρωπαϊκής προοπτικής. Ο αγώνας μας δεν είναι κομματικός ή συντεχνιακός, αλλά αγώνας κατά των καρτέλ που θέλουν να εισβάλουν και στην Υγεία”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ