Ειδήσεις

Διερευνητικές επαφές για την αναζήτησης λύσεων στο πρόβλημα της δημόσιας υγείας από την Περιφέρεια

Μια πρώτη διερευνητική συζήτηση αναζήτησης λύσης στο πρόβλημα της υγείας που αντιμετωπίζουν περιοχές οι οποίες δεν καλύπτονται από τη δημόσια υγεία, είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και στελέχη της περιφερειακής αρχής.

Στην συζήτηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμων Ζαννετίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος της «Γαληνός» κ. Νίκος Καραμαρίτης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Π.Ν.ΑΙ. κ. Δημήτρης Σκιαδάς.
Εκ μέρους της Γενικής Κλινικής «Euromedica», στη συζήτηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιώργος Πετρωνιάτης, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Φρόνας και η Γενική Διευθύντρια κ. Χιονία Βασιλειάδου.

Η συζήτηση είχε καθαρά διερευνητικό χαρακτήρα, στην προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να αναζητήσει λύσεις εκ των ενόντων στο χρονίζον πρόβλημα περιοχών, που μέχρι σήμερα το σύστημα δημόσιας υγείας αδυνατεί να καλύψει, με τους κατοίκους τους να ζουν σε καθεστώς μόνιμης ανασφάλειας.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, σε συνάντησή τους με τον Περιφερειάρχη, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για θέματα Υγείας της Νότιας Ρόδου καθώς και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, είχαν ζητήσει τη βοήθεια της Π.Ν.ΑΙ. , για την εξεύρεση λύσης, αφού παρά τους αγώνες, τα διαβήματα διαμαρτυρίας και τις κατά καιρούς κινητοποιήσεις τους, καμία πρόοδος δεν επετεύχθη.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Αναζητούμε λύσεις αγωνιωδώς και από οπουδήποτε, ακόμη και από τον ιδιωτικό τομέα. Η σημερινή κατάσταση με την ανεπάρκεια του συστήματος δημόσιας υγείας, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και με κάθε τρόπο. Με αυτό το σκεπτικό, διερευνούμε σήμερα κατά πόσον μπορούμε να έχουμε μια υγιή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, να δούμε αν μπορούμε να χτίσουμε μαζί μια σχέση στήριξης των περιοχών που ο πληθυσμός τους αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου