Ειδήσεις

Στο συνέδριο «Συνάντηση των Αποδήμων Ροδίων», συμμετείχε το Τμήμα Ρόδου της AHEPA ΕΛΛΑΣ.

Το Τμήμα Ρόδου της AHEPA ΕΛΛΑΣ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αντ. Γιαννικουρής και ο Γεν. Γραμματέας Γ. Λάκουρας, στο συνέδριο «Συνάντηση των Αποδήμων Ροδίων» στο Πνευματικό Κέντρο Ασκληπειού, το Σάββατο στις 29 Ιουλίου 2017, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.

Μια συνάντηση κατά την οποία μετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων αποδήμων του εξωτερικού και συζητήθηκε διεξοδικά η προετοιμασία του Συνεδρίου Αποδήμων τον Ιούλιο του 2018. Μια ουσιαστική προσπάθεια του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων, διασύνδεσης των Απόδημων Ροδίων με την όμορφη πατρίδα μας, τη Ρόδο.

Στη συνέχεια ο κ. Αντ. Γιαννικουρής απήυθηνε χαιρετισμό στους συνέδρους και κατά την τοποθέτησή του έκανε μια ολοκληρωμένη αναφορά στο πλούσιο έργο της ΑΧΕΠΑ προς την Ελλάδα και τους Έλληνες διαχρονικά. Συνακόλουθα έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μεγάλο αριθμό μελών και τμημάτων, που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως. Επεσήμανε δε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ελλήνων της διασποράς, υπογραμμίζοντας την νοσταλγία για την πατρίδα, την ανιοδιοτελή προσφορά στην πατρίδα, τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, τη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων με απότερο σκοπό τη διάδοση του Ελληνισμού στις επόμενες γεννιές.

Κλείνοντας ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη τους διοργανοτές για αυτήν την πολύ σημαντική δράση. Δήλωσε δε και εκφράζοντας το σύνολο των μελών του τμήματος Ρόδου της AHEPA ΕΛΛΑΣ, ότι θα συνδράμει για τη διοργάνωση και διεξαγωγή του συνεδρίου ως οφείλει, αφού η ΑΧΕΠΑ είναι ο μεγαλύτερος Ομογενειακός Οργανισμός.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου