Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν πρώην οδηγό της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ που κρίθηκε ερήμην ένοχος πλαστογραφίας με χρήση.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος για το ό,τι στη Ρόδο, σε μη επαρκώς προσδιορισμένο χρόνο αλλά πάντως εντός του έτους 2016 και πριν τις 20.05.2016, με πρόθεση κατήρτισε πλαστό έγγραφο με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση του άλλον σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες, έκανε δε χρήση του ανωτέρω πλαστού εγγράφου.
Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος στον ανωτέρω τόπο και χρόνο, κατήρτισε το με αριθμό πρωτοκόλλου 388 και ημερομηνία 15.09.2006 απολυτήριο του 2ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών, στο οποίο φέρεται ο ίδιος ως κάτοχος του τίτλου αυτού, έγγραφο το οποίο ήταν εξολοκλήρου πλαστό όπως προκύπτει από το με αρθμ. Πρωτ. 1043/14.11.2016 έγγραφο του 2ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών, εν συνεχεία δε, την 20.05.2016 έκανε χρήση του ανωτέρω πλαστού εγγράφου καθώς το υπέβαλε, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνταν για την πρόσληψή του, ως οδηγού λεωφορείου στην εταιρεία με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ». Τούτο έπραξε με σκοπό να παραπλανήσει την ανωτέρω επιχείρηση, περί της υπάρξεως στο πρόσωπό του των προσόντων για την πρόσληψή του.
Ως μάρτυρας κατηγορίας παρέστη στη διαδικασία ο κ. Δημήτρης Παρασκευάς πρόεδρος της επιχείρησης ενώ ως συνήγορος πολιτικής αγωγής παρέστη ο νομικός της σύμβουλος κ. Σέργιος Αναστασιάδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ