Ειδήσεις

Δ. Γάκης: «Νησιωτικό ΦΠΑ και Μεταφορικό ισοδύναμο: Διπλό κέρδος για τους νησιώτες μας!»

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου που δέχονται τις προσφυγικές ροές:

Η σημερινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που δέχονται προσφυγικές ρoές, δείχνει τη σοβαρή, υπεύθυνη και μεθοδευμένη πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα, η απόφαση αυτή, όπως και τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες για την Ευρώπη (με έμφαση το προσφυγικό), δίνουν μια ηχηρή απάντηση στις ακροδεξιές και εκτός πραγματικότητας κραυγές της ΝΔ και του αρχηγού της. Ο Αλέξης Τσίπρας εξασφάλισε θετικά και αποτελεσματικά μέτρα για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας μετά τα μνημόνια και στη συνέχεια, στο ανώτερο ευρωπαϊκό επίπεδο, διασφάλισε με σιγουριά την κατάλληλη λύση σ’ αυτό το άδικο για τους νησιώτες μέτρο. Ξέραμε ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές είναι άδικη. Γι’ αυτό και καταργείται.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου