ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Βροχή» οι ταξιδιωτικές συστάσεις προς τους τουρίστες στην Ελλάδα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουρίστες
Μέγεθος γραμμάτων

ΗΠΑ, Γερ­μα­νία, Αγ­γλία, Ολ­λαν­δία, Βέλ­γιο, Φιν­λαν­δία, Πο­λω­νία, Σου­η­δία συμ­βου­λεύ­ουν όσους τα­ξι­δεύ­ουν στην Ελ­λά­δα να έχουν μαζί τους με­τρη­τά – Έκτα­κτη σύ­σκε­ψη στο υπουρ­γείο Του­ρι­σμού

Βρα­δυ­φλεφ­γή «βόμβα» και για τον του­ρι­σμό απο­τε­λεί η δρα­μα­τι­κή κα­τά­στα­ση που δια­μορ­φώ­νε­ται τις τε­λευ­ταί­ες ημέ­ρες στην Ελ­λά­δα και η οποία επι­τεί­νε­ται από την από­φα­ση να μεί­νουν κλει­στές οι τρά­πε­ζες για έξι ημέ­ρες και να επι­βλη­θούν capital controls.

Ήδη οχτώ χώρες (ΗΠΑ, Γερ­μα­νία, Αγ­γλία, Ολ­λαν­δία, Βέλ­γιο, Φιν­λαν­δία, Πο­λω­νία, Σου­η­δία) εξέ­δω­σαν νέες συ­στά­σεις και οδη­γί­ες προς τους του­ρί­στες που βρί­σκο­νται ή θα τα­ξι­δέ­ψουν στην Ελ­λά­δα προ­κει­μέ­νου να έχουν επι­πλέ­ον με­τρη­τά για να αντι­με­τω­πί­σουν τη νέα κα­τά­στα­ση.

Χα­ρα­κτη­ρι­στι­κή η ει­κό­να στο αε­ρο­δρό­μιο «Ελευ­θέ­ριος Βε­νι­ζέ­λος» με του­ρί­στες να συ­νω­στί­ζο­νται στα ΑΤΜ μαζί με απλούς πο­λί­τες προ­κει­μέ­νου να ανε­φο­δια­στούν με με­τρη­τά.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες που επι­κα­λεί­ται ο «Ελεύ­θε­ρος Τύπος» η ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Του­ρι­σμού Ελενα Κου­ντου­ρά θα συ­γκα­λέ­σει ει­δι­κή σύ­σκε­ψη στη Λε­ω­φό­ρο Αμα­λί­ας με τη συμ­με­το­χή του γ.γ. ΕΟΤ κ. Πάνου Λει­βα­δά, με στόχο την ανά­σχε­ση της αρ­νη­τι­κής δη­μο­σιό­τη­τας που επη­ρε­ά­ζει την του­ρι­στι­κή αγορά. Κατά τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες, στην εκ­στρα­τεία ενη­μέ­ρω­σης των tour operators του εξω­τε­ρι­κού θα συμ­με­τά­σχουν τόσο τα γρα­φεία Εξω­τε­ρι­κού του ΕΟΤ όσο και οι πρε­σβεί­ες.

Τι λένε τα ευ­ρω­παϊ­κά υπουρ­γεία Εξω­τε­ρι­κών

Τα­ξι­διω­τι­κή οδη­γία για τους Αμε­ρι­κα­νούς που μέ­νουν ή τα­ξι­δεύ­ουν στην Ελ­λά­δα εξέ­δω­σε το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ την Κυ­ρια­κή.

Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ προει­δο­ποιεί τους Αμε­ρι­κα­νούς για τις συν­θή­κες ρευ­στό­τη­τας στη χώρα μας και τα εμπό­δια στις τρα­πε­ζι­κές υπη­ρε­σί­ες.

Στην ανα­κοί­νω­σή του καλεί, με­τα­ξύ άλλων τους Αμε­ρι­κα­νούς να με­τα­φέ­ρουν μαζί τους πε­ρισ­σό­τε­ρα από ένα μέσα πλη­ρω­μών και να δια­σφα­λί­σουν πως έχουν αρ­κε­τά με­τρη­τά ανά χεί­ρας για να κα­λύ­ψουν τυχόν έκτα­κτες ανά­γκες.

Την ίδια ώρα, προ­τεί­νει στους τα­ξι­διώ­τες να είναι σε αυ­ξη­μέ­νη επι­φυ­λα­κή για την ασφά­λειά τους και να απο­φεύ­γουν πο­λι­τι­κές συ­γκε­ντρώ­σεις και δια­δη­λώ­σεις καθώς μπο­ρούν να εκ­δη­λω­θούν ανα­τα­ρα­χές.

Το Γερ­μα­νι­κό ΥΠΕΞ το­νί­ζει πως λόγω της δύ­σκο­λης οι­κο­νο­μι­κής κα­τά­στα­σης στην χώρα, οι του­ρί­στες εν­δέ­χε­ται να αντι­με­τω­πί­σουν ση­μα­ντι­κές κα­θυ­στε­ρή­σεις και «προ­βλη­μα­τι­κά ση­μεία» και γι’ αυτό καλεί τους Γερ­μα­νούς του­ρί­στες που κά­νουν δια­κο­πές στην Ελ­λά­δα να έχουν στη διά­θε­σή τους με­τρη­τά.

Τo Foreign Office (βρε­τα­νι­κό ΥΠΕΞ) προ­χώ­ρη­σε στην ανα­θε­ώ­ρη­ση της τα­ξι­διω­τι­κής οδη­γί­ας για την Ελ­λά­δα ως προς την ανά­γκη οι Βρε­τα­νοί του­ρί­στες να έχουν μαζί τους πε­ρισ­σό­τε­ρα χρή­μα­τα στην Ελ­λά­δα. «Οι τα­ξι­διώ­τες στην Ελ­λά­δα θα πρέ­πει να έχουν υπόψη τους την πι­θα­νό­τη­τα οι τρα­πε­ζι­κές υπη­ρε­σί­ες να πε­ριο­ρι­στούν με έκτα­κτη ανα­κοί­νω­ση. Εξα­σφα­λί­στε ότι έχετε μαζί σας αρ­κε­τά ευρώ σε με­τρη­τά για να κα­λύ­ψε­τε έκτα­κτες ανά­γκες, απρό­βλε­πτες κα­τα­στά­σεις και απροσ­δό­κη­τες κα­θυ­στε­ρή­σεις».

protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.