Ρεπορτάζ

Βελτίωση παρουσιάζει το «κυκλοφοριακό» στη Λίνδο

Αισθητή βελτίωση εμφανίζει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λίνδο από την έναρξη της θερινής περιόδου, παρά την απώλεια εφτά (7) δημοτικών αστυνομικών που άφησαν δυσαναπλήρωτο κενό στις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους ξένους επισκέπτες της τουριστικής αυτής περιοχής της Ρόδου, που εμφανίζει την μεγαλύτερη κίνηση κάθε καλοκαίρι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, τοπικοί σύλλογοι, ιδιώτες και κάτοικοι της Λίνδου, με αφορμή την έλλειψη αστυνόμευσης, ζήτησαν από το Τοπικό Συμβούλιο Λίνδου να συνδράμει σε μια κοινή προσπάθεια, που είχε ως αποτέλεσμα να προχωρήσουν στην πρόσληψη υπαλλήλων εταιρειών φύλαξης οι οποίοι βοηθούν τόσο στην διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της περιοχής, όπου σημειώνεται τεράστια φόρτιση, λόγω της μεγάλης κίνησης των οχημάτων, όσο και στην ευταξία της αγοράς αλλά και στην στάθμευση.

‘Πρόκειται για μια αξιέπαινη κοινή πρωτοβουλία ενεργών πολιτών, στην οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση δέχτηκε με χαρά να συνδράμει’ δήλωσε προς την ‘δ’ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λινδίων – Νότιας Ρόδου κ. Μιχάλης Παλαιολόγου.

‘Οι επιχειρηματίες, καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην Λίνδο κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, αποφάσισαν μαζί με τοπικούς συλλόγους, ιδιώτες και κατοίκους της Λίνδου να προχωρήσουν σε αυτή την πρωτοβουλία για το καλό όλων. Τα προβλήματα εμφανίσθηκαν στις αρχές της περιόδου λόγω της έλλειψης επαρκούς αστυνόμευσης από τους δημοτικούς αστυνομικούς γι’ αυτό και κινήθηκαν έγκαιρα. Η δημοτική αρχή διά του αντιδημάρχου καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο στάθηκαν εξ αρχής αρωγοί στην προσπάθεια’, όπως υπογράμμισε.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ
Φυσικά, τα προβλήματα δεν λείπουν σε τέτοιες περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση. Δυστυχώς, το πρόβλημα με τις δημόσιες τουαλέτες παραμένει χωρίς καμία βελτίωση παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή βεβαιώνει ότι υπάρχει καθημερινά καθαρίστρια, που έχει αναλάβει την υγιεινή του χώρου. ‘Οι όποιες παρεμβάσεις απαιτούν μια σειρά από εγκρίσεις από άλλες υπηρεσίες οι οποίες δυστυχώς, καθιστούν τις διαδικασίες χρονοβόρες. Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις και επισκευές αλλά μάς καθυστερεί η αρχαιολογία από την οποία απαιτείται. έγκριση’ εξηγεί ο κ. Παλαιολόγου.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η εικόνα αυτή με τις δημόσιες τουαλέτες στο πλέον κεντρικό σημείο της Λίνδου, να βρίσκονται σε τέτοια απαράδεκτη κατάσταση, δεν ‘συγκινεί’ κανέναν μέχρι αυτή την στιγμή, μεσούσης της τουριστικής περιόδου σε ένα σημείο που δέχεται εκατοντάδες τουρίστες καθημερινά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου