Αθλητικά

Τέτοιο μπάχαλο με τις εκλογές δεν έχει ξαναγίνει!

Αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό μπάσκετ, θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης αλλά και συγγραφής βιβλίου. Οι εκλογές της Ε.Ο.Κ. έχουν μετατραπεί σε… σήριαλ χωρίς τέλος, με πολλά επεισόδια και έντονες συγκινήσεις.
Η ΕΛ.Α.Σ. ΑΝΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. ανέβαλε τις αυριανές εκλογές και πλέον οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες στο ελληνικό μπάσκετ. Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο… μηδέν, με το ελληνικό μπάσκετ να ”πληρώνει” ουσιαστικά τα όσα διαδραματίζονται εδώ και αρκετό καιρό. Η επόμενη μέρα είναι… αβέβαιη και πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων. Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις: α) της παρ. 2 του άρθρου 11 και της παρ. 1 του άρθρου 25 του Συντάγματος, β) της περ. β΄ της παρ. 3 του αρ. 11 του Ν.4249/2014 “Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ρύθμιση λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες
διατάξεις”, γ) του αρ. 7 του Ν.4703/2020 “Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις” και δ) του αρ. 8 του Π.Δ.73/2020 “Ρύθμιση δημοσίων υπαιθρίων συναθροίσεων”.
Το υπ’ αριθ. πρωτ. 3017/1/11093-α΄ από 28/05/2021 έγγραφο της Υπηρεσίας μας προς την κα Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών και τον κ. Δήμαρχο Αθηνών.
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Την απαγόρευση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης από ώρες 06:00 έως 24:00 της Κυριακής
30 Μαΐου 2021 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Αλεξάνδρας – Π. Κυριακού- Αναστασίου Τσόχα- Κόνιαρη. Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει:
α) διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και της συμμετοχής σ’ αυτήν εξακοσίων (600) συνέδρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Επιπλέον, κατόπιν σχετικών πληροφοριών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επεισοδίων κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του Διοικητικού
Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, λόγω του κλίματος έντασης που επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων και
β) συγκέντρωσης επί της οδού Παναθηναϊκού, έξω από τη Θύρα 13 του Γηπέδου “Απόστολος Νικολαΐδης” (όπου πρόκειται να διεξαχθεί η ως άνω Γενική Συνέλευση), περί των δύο χιλιάδων (2000) οργανωμένων οπαδών της ομάδας του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο εορτασμού για την συμπλήρωση πενήντα (50) ετών από την συμμετοχή στο τελικό της διοργάνωσης του Κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης στο στάδιο Γουέμπλεϊ με αντίπαλο την ολλανδική ομάδα “Ajax”, καθώς σε κοντινή απόσταση με τον τόπο των ανωτέρω συναθροίσεων υπάρχουν σύλλογοι – λέσχες αντίπαλων ομάδων.
ΕΚΤΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΑ 28 ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Με απόφαση του Πρωτοδικείου τα 28 σωματεία που είχαν υποβάλει αίτηση ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΟΚ, δεν θα μπορέσουν τελικά να ψηφίσουν. Ανάμεσα στα σωματεία ήταν και ο Χαρίλαος Τρικούπης. Τα σωματεία είχαν κάνει ασφαλιστικά μέτρα και η απόφαση βγήκε από το δικαστήριο το οποίο δεν τους επιτρέπει να συμμετέχουν στις εκλογές της ΕΟΚ που θα διεξαχθούν στις 30 Μαΐου. Τα σωματεία κρίθηκε ότι είναι εκτός καταλόγου ο οποίος περιλαμβάνει 512 σωματεία.
Ε.Ο.Κ.: «ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ»
Με ανακοίνωση της η Ε.Ο.Κ. αναφέρει ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά την προσεχή Κυριακή, παρά την απαγόρευση από την αστυνομία και μάλιστα καλεί τα σωματεία να δώσουν το «παρών» αύριο και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: «Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και δημιουργίας σύγχυσης ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ και ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ, σύμφωνα και με την από 28/5/2021 απόφαση της Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών, ότι η επικείμενη Γ.Σ. της 30/5/2021 «θα πραγματοποιηθεί στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης» κανονικά σε ιδιωτικό περιτοιχισμένο χώρο. Καλούμε τα σωματεία – μέλη να προσέλθουν κανονικά τηρώντας τις σχετικές οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου