Συναγερμό προκάλεσε στις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου η κατολίσθηση που σημειώθηκε προχθές το βράδυ, σε παραλία, στο Λαδικό.

Για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις και ατυχήματα δεν αποκλείεται να κλείσει τμήμα της παραλίας, όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.

“Ενημερώθηκα σήμερα το πρωί απο τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας κ. Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου για το συμβάν. Επισκέφθηκα μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Χριστοδούλου και μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών την παραλία “Αντονι Κουήν”, όπου σημειώθηκε η κατολίσθηση”, δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου.
“Εξετάσαμε την κατάσταση και ζητήσαμε από τα στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας και της ΚΥΔ να πραγματοποιήσουν αυτοψία για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μην έχουμε ξανά το ίδιο φαινόμενο. Πι στεύω πως αύριο θα έχουμε τα συμπεράσματα των ειδικών. Θα κάνουμε ό,τι μας πουν. Δεν αποκλείεται να κλείσουμε τμήμα της παραλίας ή να γίνουν άμεσα κάποιες παρεμβάσεις”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως δεν έχει εμποδιστεί η πρόσβαση στην παραλία.

“Κατά την επίσκεψή μου είδα πως από την κατολίσθηση δεν εμποδίστηκε η πρόσβαση στην παραλία. Αν υπάρχει επικινδυνότητα θα μας το αναφέρουν οι ειδικοί. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Πιστεύω πως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τα αποτέλεσματα των ελέγχων και θα μπορούμε να δράσουμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς αναφέρθηκε και στην παραλαβή ενός νέου σύγχρονου μηχανήματος συμπίεσης απορριμμάτων χθες στο εμπορικό λιμάνι παρουσία και του νέου δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.
“Σήμερα παραλάβαμε ένα μηχάνημα που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του νέου ΧΥΤΑ. Φέρει το όνομα “ κατσικοπόδαρος” και κάνει η συμπίεση των απορριμμάτων. Χρειάζεται για τη σωστή λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων”, δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

“Το κόστος του μηχανήματος ανήλθε σε 435.000 ευρώ. Ο εξοπλισμός του ΧΥΤΑ θα συμπληρωθεί με δύο φορτηγά 18 τόνων, ένα φορτωτή, μια τσάπα και ένα μηχάνημα που θα μαζεύει τα μέταλλα”, δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.
“Το μηχάνημα αυτό θα είναι “προίκα” για τη νέα δημοτική αρχή. Ο κ. Χατζηδιάκος ήρθε να το δει και να χαρεί το νέο εξοπλισμό. Δεν θα αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα, που βρήκαμε μπροστά μας εμείς”, δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου και πρόσθεσε πως υπεγράφη και η σύμβαση για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Απορριμμάτων.

“Σε έξι με επτά μήνες θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το ΚΔΑΥ. Ετοιμάζεται και η προμήθεια των ειδικών μηχανημάτων που θα τοποθετηθούν στο Κέντρο. Ο ειδικός σύμβουλος με τον οποίο θα συνεργαστούμε για το θέμα αυτό θα έρθει στη Ρόδο την Παρασκευή 30 Μαΐου και θα έχει συνάντηση με τους μηχανικούς μας”, δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως το ΚΔΑΥ θα τεθεί σε λειτουργία το έτος 2015.
“Θα προχωρήσουμε και στην προμήθεια ειδικών κάδων προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης. Είχαμε μείνει πίσω αλλά τώρα θα προχωρήσουμε μπροστά και θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος”, τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ