Ο Δ.Ο.Π.Α. Ρόδου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το ανοιχτό τουρνουά καλαθοσφαίρισης, στο οποίο αναμένεται να πάρουν περίπου 20 ομάδες. Η προκήρυξη του τουρνουά ανακοινώθηκε χθες από τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και αναφέρει τα εξής:
ΑΡΘΡΟ 1ο: Το τουρνουά θα αρχίσει την 10η Ιουνίου 2014 και όλοι οι αγώνες θα γίνουν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Βενετόκλειο» του Δήμου Ρόδου εκτός αν υπάρξει πρόβλημα τότε θα γίνει ορισμός του αγώνα ή των αγώνων από την οργανωτική επιτροπή σε άλλο κλειστό γυμναστήριο.
ΑΡΘΡΟ 2ο: Διοργανωτής είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.).
ΑΡΘΡΟ 3ο: Τρόπος διεξαγωγής: Εξουσιοδοτείται η Οργανωτική Επιτροπή του τουρνουά.
ΑΡΘΡΟ 4ο: Οι αγώνες θα διεξάγονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας. Η μπάλα του τουρνουά ορίζεται η επίσημη μπάλα της Ε.Ο.Κ. «SPALDING». Σε περίπτωση απουσίας ομάδος που αγωνίζεται και αφού παρέλθει ο επί πλέον χρόνος 15 λεπτών θα συμπληρώνεται το Φύλλο Αγώνος με κατακύρωση του αποτελέσματος υπέρ της αντιπάλου ομάδας.
Σε περίπτωση σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος (συμπλοκή, απειλή, εξύβριση, αποβολή κ.λ.π.) αθλητή εκ των συμμετεχόντων στην ομάδα σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνος θα υπάρχει έγγραφη παρατήρηση στην ομάδα για την πρώτη φορά και αποβολή για την δεύτερη και στην περίπτωση του αθλητή θα έχουμε τιμωρία με αποκλεισμό αγωνιστικών μετά από εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής. Η Οργανωτική Επιτροπή μπορεί να εισηγηθεί την τιμωρία μιας ομάδας εάν παρατηρηθεί αντιαθλητική συμπεριφορά.
ΑΡΘΡΟ 5ο: Το πρόγραμμα θα καταρτιστεί μετά από κλήρωση που θα γίνει στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Α. Ρόδου την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 και ώρα 12:00. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 και ώρα 14:00 στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. (Διαγοριδών 1) αθλητικό τμήμα. Κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει το χρώμα της επίσημης εμφάνισης της.
ΑΡΘΡΟ 6ο: Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει μέχρι 20 παίκτες στην κατάσταση που θα καταθέσει στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. μέχρι την ημέρα κλήρωσης Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014.
Οι καταστάσεις αθλουμένων μελών θα υπογράφονται από τον υπεύθυνο της ομάδας και δεν θα γίνεται δεκτή καμία άλλη συμμετοχή παίκτη μετά την κλήρωση και την κατάρτιση του προγράμματος του τουρνουά. Στο τουρνουά δεν επιτρέπεται η συμμετοχή εν ενεργεία καλαθοσφαιριστών. Εν ενεργεία καλαθοσφαιριστής θεωρείται αυτός που έχει αγωνισθεί την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Οι παραπάνω καταστάσεις θα ελέγχονται από την Οργανωτική Επιτροπή. Σε περίπτωση ένστασης θα καταβάλλεται παράβολο 100 ευρώ μέσα σε 24 ώρες από τον αγώνα και αυτή θα εκδικάζεται από την Οργανωτική Επιτροπή. Κάθε ομάδα θα καταβάλει ποσό συμμετοχής το οποίο θα καθοριστεί ακριβώς πριν την έναρξη του τουρνουά. Θα εκδοθούν νέα δελτία από τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. με βάση την κατάσταση, φωτοτυπία της ταυτότητας και (2) φωτογραφίες του κάθε παίκτη.
ΑΡΘΡΟ 7ο: Ένας (1) καλαθοσφαιριστής όταν είναι δηλωμένος ταυτόχρονα σε δύο ομάδες αποκλείεται από το τουρνουά. Σε περίπτωση που θα αγωνισθεί παίκτης, χωρίς δελτίο συμμετοχής αυτομάτως θα μηδενίζεται η ομάδα του. Επίσης απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητή κάτω των 18 ετών (δηλαδή γεννηθείς 1996).
ΑΡΘΡΟ 8ο: Τους αγώνες θα διευθύνουν επίσημοι διαιτητές και κριτές των Συνδέσμων Διαιτητών και Κριτών Καλαθόσφαιρας Δωδεκανήσου εν ενεργεία και μη εν ενεργεία. Σε περίπτωση απουσίας επισήμου διαιτητή ο αγώνας δεν θα διεξάγεται.
ΑΡΘΡΟ 9ο : Κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει Ιατρική βεβαίωση στο δελτίο για να είναι έγκυρο με ευθύνη της Ομάδας.
ΑΡΘΡΟ 10ο: Τα έπαθλα αγώνων θα απονεμηθούν στις τρεις πρώτες ομάδες του τουρνουά καθώς και κύπελλο συμμετοχής στο Final Four για την 4η ομάδα. Επίσης κύπελλο θ’ απονεμηθεί στον 1ο σκόρερ, τον πολυτιμότερο παίκτη καθώς και στον νικητή του διαγωνισμού τριπόντων.
ΑΡΘΡΟ 11ο: Την καλή και ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά θα ελέγχει η Οργανωτική Επιτροπή που θα είναι εξαμελής και θα αποτελείται από τους: Σάββα Διακοσταματίου (Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), Ανδριάνα Μπαφίτη (Πρόεδρος Τ.Ε. Ε.Ο.Κ.), Γιάννη Τσακίρη (γυμναστής Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), Γιώργο Ξανθό (Μέλος Σ.Δ.Κ.Δ.), Γιώργο Κατσικανταή (Πρόεδρος Σ.Κ.Κ.Δ) και Γιώργο Ρούσο (εκπρόσωπος Δικηγόρων).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ