Τοπικές Ειδήσεις

Β. Καλοπήτας από την Λίνδο: Να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά

Από τη Δημοτική Ενότητα Λίνδου ξεκίνησε τις συναντήσεις του με τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων του νησιού, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο» Βάιος Καλοπήτας.

Συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξης «Μαζί Για τη Ρόδο» Μιχάλη Βιτζηλαίο, Γιώργο Κυπριάδη και Αλέξανδρο Τζαμπερή καθώς και συνεργάτες του, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λίνδου Λάμπη Χρυσοβαλάντη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πυλώνας Σωτήρη Καραμαρία, καθώς και με μέλη του τοπικού συμβουλίου Λίνδου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λίνδου «Αγιος Παύλος» Ροζάνα Γεωργίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λίνδου Φίλιππος Σταματέλλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Βάιος Καλοπήτας υπογράμμισε ότι η απαράβατη δέσμευση της δημοτικής κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο» είναι να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του νησιού, διότι ο τόπος μας είναι η μεγάλη μας δύναμη και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συνεργασία και την ενδυνάμωση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων.

«Χαίρομαι που ως επικεφαλής αυτής της προσπάθειας ξεκινάμε από τη Λίνδο τον κύκλο των επαφών μας με τα τοπικά συμβούλια. Για να μπορέσει αυτός ο τόπος να προχωρήσει, θα πρέπει να συνεργαστούμε όσοι έχουμε τη γνώση, τη διάθεση, την αρμοδιότητα και τους πόρους. Κι εσείς, οι άνθρωποι που υπηρετείτε τις δημοτικές κοινότητες έχετε αποδείξει ότι έχετε τη διάθεση, έχετε τη γνώση αλλά δεν έχετε την αρμοδιότητα και δεν έχετε τους πόρους κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομαλή λειτουργία των τοπικών συμβουλίων. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Από θέση αρχής υποστηρίζουμε την αναβάθμιση των τοπικών συμβουλίων με αρμοδιότητες και πόρους και αυτό θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα ως αυριανή δημοτική αρχή. Θέλουμε η κεντρική διοίκηση του Δήμου να είναι σύμμαχός σας και όχι να λειτουργεί ως εποπτικό όργανο, θέλουμε να μπορείτε να αποφασίσετε για τον τόπο σας έχοντας αρμοδιότητες και φωνή», τόνισε ο κ. Βάιος Καλοπήτας.

Ακολούθησε διάλογος για τα βασικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της Λίνδου αλλά και της καθημερινότητας των κατοίκων και έγινε καταγραφή των ζητημάτων που τέθηκαν αναλυτικά από τους παρευρισκόμενους, προκειμένου αυτά να συμπεριληφθούν στον σχεδιασμό και στο πρόγραμμα της Δημοτικής Κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου