Ειδήσεις

MRB: Η «ακτινογραφία» των αναποφάσιστων- Τι κυβέρνηση θέλουν

Οι αναποφάσιστοι βρέθηκαν στο «μικροσκόπιο» του β’ μέρους της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. Υπενθυμίζεται ότι στο α’ μέρος στο επίκεντρο βρέθηκε η πρόθεση ψήφου, με τη ΝΔ να διατηρεί προβάδισμα 4,8 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, το 40% των αναποφάσιστων απαντά πως δεν θέλει να κερδίσει έστω με μια ψήφο ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ. Το 14,1% θέλει επικράτηση ΝΔ και το 12% επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο κόμμα επιλέγει το 7,6%.

Εξάλλου, το 63,9% των αναποφάσιστων, απαντά πως δεν είναι πιθανό να ψηφίσει στις εκλογές, ενώ το 25,1% απαντά πως θα ψηφίσει. Το 11% απαντά πως προς ώρας δεν γνωρίζει τι θα κάνει.

Ως προς τα προγράμματα των 2 κομμάτων, το 54% αξιολογεί αρνητικά τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και το 46,4% αρνητικά τις εξαγγελίες της ΝΔ. Στον αντίποδα, το 25,5% αξιολογεί θετικά το πρόγραμμα της ΝΔ και το 17,9% θετικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 47,5% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ενώ το 32,3% θέλει νέα προσφυγή στις κάλπες.

Αντίστοιχα, το 16,6% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ή ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και κομμάτων της δεξιάς. Το 10,3% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και κομμάτων της Αριστεράς. Το 18,2% θέλει οικουμενική κυβέρνηση και το 3,8% θέλει συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τα συναισθήματα των αναποφάσιστων:

Το 50,8% αισθάνεται απογοήτευση
Το 44,4% οργή
Το 22,6% ελπίδα
Το 20,1% φόβο
Το 10,1% περηφάνια
Το 6,5% σιγουριά.

Οι αναποφάσιστοι ιεραρχούν τα προβλήματα ως εξής:

37,9% ακρίβεια
33,3% δημόσια υγεία
18,9% έλλειψη διαφάνειας
16,1% ανεργία
15,7% ανάπτυξη
8,8% εισόδημα
4,6% λειτουργία του κράτους.

Το 22,4% του συνόλου των ερωτηθέντων, θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, το 4,8% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλων μικρότερων κομμάτων της δεξιάς.

Από την άλλη, το 12,3% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ το 13,3% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων της Αριστεράς.

Το 11,5% θέλει οικουμενική κυβέρνηση, ενώ ένα 3,9% επιλέγει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι ερωτηθέντες για το τι θέλουν να γίνει εάν δεν προκύψει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές. Ειδικότερα:

Το 45,3% θέλει σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Το 45,1% θέλει νέα προσφυγή στις κάλπες.

Το 34,5% απαντά πως θέλει η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει τις εκλογές έστω και με μια ψήφο, έναντι 29% που θέλει επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το 20% απαντά κανένα κόμμα και το 9,1% απαντά άλλο κόμμα.

Το 34,9% απαντά πως θα το ενοχλούσε να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία έστω και με μια ψήφο διαφορά, ενώ το 34,8% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου