Τοπικές Ειδήσεις

“Συμπαράσταση στον αγώνα των συναδέλφων των λεγόμενων «κοινωφελών» προγραμμάτων στο Δ. Ρόδου”

Συμπαράσταση στον αγώνα των συναδέλφων των λεγόμενων «κοινωφελών» προγραμμάτων στο Δ. Ρόδου

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των απολυμένων συναδέλφων των λεγόμενων «κοινωφελών προγραμμάτων» στο Δήμο Ρόδου. Οι συνάδελφοι αυτοί από την πρώτη ημέρα της πρόσληψής τους υπηρέτησαν, κατά κοινή ομολογία όλων των εμπλεκομένων – εργαζομένων και δημοτικών αρχών, ευσυνείδητα στα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν. Βαφτίζονται «ωφελούμενοι», ενώ κάλυψαν πραγματικά κενά και ανάγκες στις υπηρεσίες που είχαν τοποθετηθεί, κενά που έχουν προκύψει μετά από δέκα και πλέον μνημονιακά χρόνια «παγώματος» προσλήψεων.

Όλα τα τελευταία μνημονιακά και μη χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις όπως και η σημερινή, αρνούνται πεισματικά την έστω επαρκή στελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών.

Οδηγούν έτσι στην προβληματική εξυπηρέτηση των πολιτών από την μια, και στην εντατικοποίηση της εργασίας για τους συναδέλφους από την άλλη.

Με την πολιτική επιλογή υποκατάστασης των σταθερών σχέσεων εργασίας με διάφορές μορφές «ευέλικτης» ή προσωρινής εργασίας εξυπηρετούνται πολλοί στόχοι : α. εξασφαλίζονται φτηνοί και ευέλικτοι εργαζόμενοι με μειωμένα δικαιώματα, β. δημιουργούνται διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων στο ίδιο αντικείμενο και ειδικότητα,

γ. υλοποιείται έμμεσα η συρρίκνωση του Δημοσίου στην κατεύθυνση του μικρού επιτελικού κράτους, με παράλληλη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και της «ανταποδοτικότητας», πράγμα που τελικά οδηγεί σε μεγαλύτερο χαράτσωμα των απλών πολιτών,

δ. δημιουργούνται νέες στρατιές εργαζομένων – ομήρων για προεκλογική χρήση….

Ο Σύλλογός μας, σταθερά προσανατολισμένος υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από εργοδότη και σχέση εργασίας, συμπαραστέκεται στον αγώνα και στηρίζει πλήρως τα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων συναδέλφων. Ο αγώνας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, είναι και δική μας υπόθεση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΡΗΣ ΖΕΠΑΤΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου