Τοπικές Ειδήσεις

Χαμηλότερες οι τιμές των αμνοεριφίων στη Ρόδο σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα – Eπάρκεια προϊόντων

Φθηνότερα θα κοστίσει ο οβελίας σε όλους όσοι προτιμήσουν ντόπιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και ντόπια καταστήματα (κρεοπωλεία κλπ).
Λόγω ελλείψεων στην αγορά του ντόπιου κρέατος, γεγονός που αποδίδεται στις αυξημένες εξαγωγές όλο το προηγούμενο διάστημα για το Πάσχα των Καθολικών και το Πάσχα στα αστικά κέντρα, η προσφορά ελληνικών αμνοεριφίων είναι περιορισμένη, πράγμα που οδήγησε σε αύξηση των τιμών. Οι ντόπιες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ που συνεργάζονται σταθερά με ντόπιους παραγωγούς, εξασφάλισαν όμως τις αναγκαίες ποσότητες σε τιμές ανταγωνιστικές. Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, η τιμή των αμνοεριφίων ξεπερνά τα 10 ευρώ το κιλό, στη Ρόδο είναι μειωμένη κατά δύο ευρώ τουλάχιστον!
«Υπάρχει επάρκεια αγαθών για το πασχαλινό τραπέζι σε μεγάλη γκάμα τιμών. Προέκυψε πρόβλημα μόνο με την τιμή των αμνοεριφίων λόγω έλλειψης. Η αυξημένη ζήτηση και η χαμηλότερη προσφορά εκτόξευσαν τις τιμές στην υπόλοιπη Ελλάδα, άνω των 10 ευρώ. Παρόλα αυτά, στη Ρόδο, τα ντόπια καταστήματα που συνεργαζόμαστε με ντόπιους παραγωγούς, καταφέραμε να συγκρατήσουμε τις τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα απ’ ότι οι εθνικές αλυσίδες. Τα ντόπια αμνοερίφια, διατίθενται σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές. Κοστίζουν δύο ευρώ φθηνότερα σε σύγκριση με κάθε άλλη εθνική αλυσίδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γ. Πάππου.

Αυξημένη κίνηση στην αγορά
Αυξημένη είναι η κίνηση στην αγορά και αναμένεται να κορυφωθεί τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο. Τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και παιχνιδιών έχουν την τιμητική τους.
«Τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί η κίνηση στην αγορά και ειδικότερα στα καταστήματα υπόδησης, ένδυσης και παιχνιδιών, γεγονός που ενισχύει την αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες που ακολουθούν, όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία, εάν αναλογιστούμε την καταλυτική επίδραση της ψυχολογίας στην ενίσχυση της κατανάλωσης», είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, σημειώνοντας περαιτέρω ότι η τοπική αγορά θα κινηθεί σε πιο «φυσιολογικούς ρυθμούς» μετά το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου. «Εκτιμούμε ότι τους επόμενους μήνες, μετά το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου θα αρχίσουμε να λειτουργούμε σε ρυθμούς που θα προσομοιάζουν με την κανονικότητα προ της πανδημίας του κορωνοϊού. Από τα μηνύματα που παίρνουμε από τις ξένες αγορές, διαπιστώνουμε ότι τα νησιά μας βρίσκονται σταθερά στις πρώτες προτιμήσεις των εν δυνάμει επισκεπτών.
Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας. Η πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα και στην περιοχή μας είναι απρόσμενα ικανοποιητική. Έχουμε ξεπεράσει ακόμη και χώρες με ισχυρό υγειονομικό σύστημα. Η επιτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας σε συνδυασμό με την εμπειρία που έχει αποκτηθεί στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, μας χαρίζουν ένα ισχυρό προβάδισμα, ενισχύοντας την πεποίθησή μας ότι η φετινή σεζόν θα είναι σαφώς καλύτερη από αυτή του 2020», δήλωσε ο κ. Πάππου, αναφέροντας παράλληλα ότι η επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από την «ετοιμότητα» του κάθε προορισμού, αλλά εξαρτάται και από την επιδημιολογική κατάσταση που θα επικρατεί στην κάθε αγορά. Η Ρόδος μπορεί παρόλα ταύτα να ελπίζει σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με το 2020, όμως η επιστροφή στους δείκτες του 2019 θα γίνει με αργά και σταθερά ανοδικά βήματα, όπως άλλωστε ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της υγειονομικής κρίσης που μαστίζει την υφήλιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Βακόνδιος Μαρκος    30.04.2021 23:39

    Η τιμή του πασχαλινου οβελια φέτος είναι υπερβολικά υψηλή,αν λάβη κανείς υπόψη του ότι όλοι βρίσκονται μήνες τώρα σε αναστολή και δεν δούλεψαν καν το περσινό καλοκαίρι.Δεν μπορεί κανείς να πληρώνει 9 E το κιλό το κατσίκι, δηλαδή έως και 3 E ακριβότερο από πέρυσι ή προπερσι.Καποιος πρέπει να βάλει φρένο επιτέλους!!!

Σχολιασμός άρθρου