Η 28η Απρίλη, κηρύχθηκε από την ΟΕΝΓΕ και πολλούς κλάδους εργαζομένων ως πανελλαδική ημέρα δράσης στους χώρους δουλειάς.

Σε αυτά τα πλαίσια ο Σύλλογος έκανε παρέμβαση στο Διοικητή του Νοσοκομείου. Καταθέσαμε τα αιτήματα μας, μεταξύ των οποίων την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργολαβικών εργαζομένων, να μην απολυθεί κανείς.

Επισημάναμε ότι οι όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει ως τώρα είναι ανεπαρκέστατες και δεν καλύπτουν τη λειτουργία του νοσοκομείου ούτε καν σε φυσιολογικές συνθήκες.

Λύση για εμάς δεν είναι να μη λειτουργεί το νοσοκομείο για τους υπόλοιπους ασθενείς, τους «ΝΟ COVID» όπως τους χαρακτηρίζει η κυβέρνηση. Αντίθετα στο χρόνο που κερδήθηκε με το να μην βγαίνουμε από τα σπίτια μας και να μην επισκέπτεται ο κόσμος το νοσοκομείο, πρέπει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λειτουργεί στις νέες συνθήκες, χωρίς να στερούνται οι υπόλοιποι ασθενείς την υγειονομική τους περίθαλψη.

Ο λαός μας ακολούθησε τις οδηγίες των ειδικών για την προστασία από τη διάδοση του ιού. Ωστόσο αυτό δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο το καλοκαίρι θα της δώσει επιπλέον παράταση χρόνου αλλά αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα θα βρεθούμε αθωράκιστοι στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας, η οποία θα συνοδευτεί και από το πρώτο κύμα της καπιταλιστικής κρίσης.

Δηλώσαμε στον διοικητή μας να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε την κρίση ξανά εμείς με απλήρωτη εργασία με στέρηση εργατικών δικαιωμάτων και μαζί με όλους τους εργαζόμενους του νησιού και τα εργατικά σωματεία θα παλέψουμε ώστε να πληρώσουν αυτοί που τόσα χρόνια διαφήμιζαν τα υπερκέρδη τους και τα ρεκόρ αφίξεων στο νησί μας.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους στον τουρισμό, στους μικρομαγαζάτορες που σχετίζονται με αυτόν και αντιμετωπίζουν την προοπτική της ανεργίας και του κλεισίματος της μικρής επιχείρησής τους και σας καλούμε ενωμένοι μέσα από τα σωματεία μας να οργανώσουμε το επόμενο διάστημα τον κοινό αγώνα με σύνθημα να μην πληρώσουμε εμείς και την καινούρια κρίση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Χ. Μπαρός Ε. Αγγέλη

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ