ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσιγγάνοι αρπάζουν τσάντες από γυναίκες οδηγούς!

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Καρακόνερο τσιγγάνοι

Ποι­νι­κές διώ­ξεις για ηθική αυ­τουρ­γία σε δια­κε­κρι­μέ­νες κλο­πές και για πα­ρα­μέ­λη­ση της επο­πτεί­ας ανη­λί­κων άσκη­σε χθες ο Ει­σαγ­γε­λέ­ας Υπη­ρε­σί­ας σε βάρος τριών αθίγ­γα­νων ηλι­κί­ας 23, 37 και 43 ετών, που είχαν αφή­σει τα παι­διά τους στα φα­νά­ρια του Κο­ρα­κό­νε­ρου, να κλέ­βουν τσά­ντες από διερ­χό­με­να αυ­το­κί­νη­τα με γυ­ναί­κες οδη­γούς!

Ει­δι­κό­τε­ρα, όπως εξα­κρι­βώ­θη­κε, το πρωί της Κυ­ρια­κής τέσ­σε­ρις ανή­λι­κοι αθίγ­γα­νοι ηλι­κί­ας από 7 έως 12 ετών, εκ­με­ταλ­λευό­με­νοι σε δυο πε­ρι­πτώ­σεις την προ­σω­ρι­νή στάση αυ­το­κί­νη­των στα φα­νά­ρια, άνοι­ξαν αιφ­νι­δια­στι­κά τις πόρ­τες τους και αφαί­ρε­σαν από το εσω­τε­ρι­κό τους γυ­ναι­κεί­ες τσά­ντες που πε­ριεί­χαν χρή­μα­τα και προ­σω­πι­κά αντι­κεί­με­να.

Οι αστυ­νο­μι­κοί με­τέ­βη­σαν στον κα­ταυ­λι­σμό, εντό­πι­σαν και προ­σή­γα­γαν τους ανή­λι­κους και τις μη­τέ­ρες τους.

Εντός του κα­ταυ­λι­σμού βρέ­θη­κε ένα κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο μάρ­κας LG.

Οι ανή­λι­κοι ομο­λό­γη­σαν ότι πε­ρι­κύ­κλω­σαν ένα αυ­το­κί­νη­το το οποίο είχε στα­μα­τή­σει σε ερυ­θρό ση­μα­το­δό­τη στο ανω­τέ­ρω ανα­φε­ρό­με­νο ση­μείο στο οποίο επέ­βαι­νε μια γυ­ναί­κα και αφού άνοι­ξαν την πίσω αρι­στε­ρή πόρτα, αφαί­ρε­σαν μια γυ­ναι­κεία τσά­ντα.

Η κ. Καλ­λιό­πη Δρά­κου, ανα­γνώ­ρι­σε ανε­πι­φύ­λα­κτα τους ανή­λι­κους δρά­στες της σε βα­ά­ρος της κλο­πής, ανα­φέ­ρο­ντας ότι εντός της τσά­ντας, που της αφαί­ρε­σαν, υπήρ­χε ένα ζευ­γά­ρι γυα­λιά, μία κάρτα ξε­νο­δο­χεί­ου, ένα κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο μάρ­κας LG με το φορ­τι­στή του και ένα πορ­το­φό­λι με το χρη­μα­τι­κό ποσό των 6 ευρώ, το οποίο βρήκε στον κα­ταυ­λι­σμό χωρίς τα χρή­μα­τα.

Από την προ­α­νά­κρι­ση προ­έ­κυ­ψε ότι πρω­ι­νές ώρες της ίδιας ημέ­ρας οι ίδιοι ανή­λι­κοι με τον ίδιο τρόπο αφαί­ρε­σαν από το εσω­τε­ρι­κό οχή­μα­τος της Υπη­κό­ου Μολ­δα­βί­ας Lidia Cobuscean, μια τσά­ντα που πε­ριεί­χε πορ­το­φό­λι με 130 ευρώ, ταυ­τό­τη­τα, δια­βα­τή­ριο, δί­πλω­μα οδή­γη­σης και κάρ­τες τρα­πε­ζών.

Οι ανή­λι­κοι ανέ­φε­ραν ότι με τον ίδιο τρόπο, στο τε­λευ­ταίο χρο­νι­κό διά­στη­μα αφαί­ρε­σαν χρή­μα­τα και αντι­κεί­με­να αξίας από του­λά­χι­στον 5 ακόμη αυ­το­κί­νη­τα, κρα­τώ­ντας χρή­μα­τα και αντι­κεί­με­να και πε­τώ­ντας τις τσά­ντες που αφαι­ρού­σαν εντός του κα­ταυ­λι­σμού. (Για πα­ρό­μοιο θέμα, βλέπε και σελ. 29).

ΔΙ­ΚΟ­ΓΡΑ­ΦΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 51ΧΡΟ­ΝΟΥ

Αστυ­νο­μι­κοί της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου σχη­μά­τι­σαν στο με­τα­ξύ δι­κο­γρα­φία σε βάρος ενός 51χρο­νου για δια­κε­κρι­μέ­νη κλοπή, εις βάρος της εν δια­στά­σει συ­ζύ­γου του.

Το πρωί της 13ης Απρι­λί­ου 2014 μια κά­τοι­κος Ρόδου κά­λε­σε την Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφα­λεί­ας Ρόδου και ανέ­φε­ρε ότι επι­στρέ­φο­ντας στην οικία της την 07.00, δια­πί­στω­σε κλοπή και συ­γκε­κρι­μέ­να ότι άγνω­στος δρά­στης είχε αφαι­ρέ­σει από την αυλή, μπρο­στά στο σπίτι της, ένα αυ­το­κί­νη­το τύπου Mercedes χρώ­μα­τος μαύ­ρου, ιδιο­κτη­σί­ας του εν δια­στά­σει συ­ζύ­γου της, που το είχε στην κα­το­χή της και μετά από λίγο, αφού ει­σήλ­θε στο εσω­τε­ρι­κό του σπι­τιού, είχε πα­ρα­βιά­σει το από αλου­μί­νιο πα­ρά­θυ­ρο που βρί­σκε­ται στο παι­δι­κό υπνο­δω­μά­τιο, ει­σήλ­θε στο σπίτι και στη συ­νέ­χεια αφού πήρε μία σκάλα φο­ρη­τή αλου­μι­νί­ου από το ση­μείο που την είχε απο­θη­κευ­μέ­νη σε ει­δι­κό χώρο, μη γνω­στό σε πολ­λούς, πήγε στον κε­ντρι­κό διά­δρο­μο του σπι­τιού.

Χρη­σι­μο­ποιώ­ντας την σκάλα ανέ­βη­κε στο πα­τά­ρι και εκεί, αφού απα­σφά­λι­σε το χρη­μα­το­κι­βώ­τιο, που είχε με κω­δι­κό, αφαί­ρε­σε το πε­ριε­χό­με­νό του που ήταν χρυ­σα­φι­κά, χρυ­σές λίρες και τα χρη­μα­τι­κά ποσά των 5000 ευρώ και 10.000 δο­λα­ρί­ων ΗΠΑ, το δεύ­τε­ρο κλει­δί του αυ­το­κι­νή­του, που ήταν σταθ­μευ­μέ­νο στην αυλή και ένα τη­λε­χει­ρι­στή­ριο του συ­να­γερ­μού του σπι­τιού της συ­νο­λι­κής αξίας, κατ’ εκτί­μη­σή της, 92.800 ευρώ.

Επί­σης ανέ­φε­ρε ότι μετά τα με­σά­νυ­χτα την κά­λε­σε η εται­ρεία ασφα­λεί­ας που έχει και επι­τη­ρεί το σύ­στη­μα συ­να­γερ­μού και πήγε στο σπίτι της αλλά τα βρήκε όλα καλά εξω­τε­ρι­κά και απο­χώ­ρη­σε αφού τους τη­λε­φώ­νη­σε από το ση­μείο.

Μετά την κα­ταγ­γε­λία του πε­ρι­στα­τι­κού η αστυ­νο­μία ανα­ζή­τη­σε τον δρά­στη και δια­πί­στω­σε, πρώ­τον ότι υπήρ­χε δια­κο­πή ρεύ­μα­τος, καθώς κά­ποιος είχε δια­κό­ψει την πα­ρο­χή ρεύ­μα­τος στο σπίτι από το ρολόι της ΔΕΗ, δεύ­τε­ρον, ελέγ­χο­ντας το κλει­στό κύ­κλω­μα ασφα­λεί­ας, που δια­θέ­τει το σπίτι δια­πι­στώ­θη­κε ότι μετά την απο­χώ­ρη­σή της, ένας άγνω­στος άν­δρας πλη­σί­α­σε το αυ­το­κί­νη­το και το πε­ριερ­γά­στη­κε πα­ρα­κο­λου­θώ­ντας την απο­μά­κρυν­σή της από το σπίτι.

Εξε­τα­ζό­με­νος ομο­λό­γη­σε ότι αφαί­ρε­σε τα αντι­κεί­με­να αλλά αρ­νή­θη­κε ότι διέ­κο­ψε το ηλε­κτρι­κό ρεύμα και ότι αφαί­ρε­σε τα χρη­μα­τι­κά ποσά που ανα­φέ­ρει στην κα­τά­θε­σή της η εν δια­στά­σει σύ­ζυ­γός του.

Μά­λι­στα τα χρυ­σα­φι­κά ισχυ­ρί­στη­κε ότι τα το­πο­θέ­τη­σε σε θυ­ρί­δα ασφα­λεί­ας τρά­πε­ζας και ότι λόγω του χω­ρι­σμού τους έχουν πε­ριου­σια­κές δια­φο­ρές καθώς το αυ­το­κί­νη­το και ένα σκά­φος που είναι γραμ­μέ­να στο όνομά της και στο όνομα του πα­τέ­ρα της τα είχε αγο­ρά­σει αυτός και για λό­γους φο­ρο­λο­γι­κούς τα είχε γρά­ψει πάνω τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.