Ειδήσεις

Παιδική πορνογραφία από γνωστό παιδίατρο!

Γνωστός παιδίατρος των Ιωαννίνων κατηγορείται για κατοχή σκληρότατου υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ εξετάζεται πολύ σοβαρά το «διεθνές» προφίλ του και η διαδικτυακή διασύνδεση με μεγάλο κύκλωμα παιδόφιλων, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Εξετάζεται πολύ σοβαρά το «διεθνές» προφίλ του και η διαδικτυακή διασύνδεση με μεγάλο κύκλωμα παιδόφιλων

Η πιο σοβαρή πτυχή της υπόθεσης είναι η ειδική έρευνα που θα ακολουθήσει στα εγκληματολογικά εργαστήρια και στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο υλικό που εντοπίστηκε σε υπολογιστές του ιατρείου και του σπιτιού του χωρητικότητας περίπου 10 terabyte…

Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν το ενδεχόμενο καταγραφής αυτού του υλικού και από παιδιά της πόλης, τα οποία εξέταζε και αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, η έρευνα θα διευρυνθεί ακόμη και προς την κατεύθυνση της ασέλγειας.

Κατέγραφε και τα παιδιά που εξέταζε;

Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάνουν λόγο, ίσως για την σοβαρότερη υπόθεση με την οποία έχουν ασχοληθεί από την έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας και αυτό γιατί βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο «παιδόφιλου γιατρού που εξετάζει γυμνά παιδιά» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν το ενδεχόμενο καταγραφής αυτού του υλικού και από παιδιά της πόλης, τα οποία εξέταζε

Δεν αποκλείεται οι δικαστικές αρχές να δώσουν σχετική άδεια στους αστυνομικούς για την έρευνα του πελατολογίου του παιδιάτρου, προσεκτική προσέγγιση γονέων και παιδιών, προκειμένου να διακριβωθεί ή να αποκλειστεί η πιθανότητα καταγραφής υλικού από εξεταζόμενα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκε στην πόλη, όταν προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη κατοχής και ανταλλαγής υλικού παιδικής πορνογραφίας, που οδηγούσαν στο ιδιωτικό ιατρείο και σπίτι του 45χρονου παιδίατρου.

Η ειδικότητα του γιατρού, να ασχολείται με παιδιά, κίνησε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν να κινηθούν με διακριτικότητα, προκειμένου να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μικρότερη αναστάτωση στους κατοίκους και γονείς της πόλης.

Οι έρευνες και οι επαφές με παιδόφιλους του εξωτερικού

Εκανε ανταλλαγή σκληρότατου υλικού παιδικής πορνογραφίας, χρησιμοποιώντας προγράμματα pir to pir, με παιδόφιλους της Ελλάδας και του εξωτερικού

Οι αστυνομικοί πριν προβούν στη σύλληψη του παιδιάτρου, παρακολούθησαν ηλεκτρονικά αλλά και με φυσική παρουσία τις δραστηριότητές του, προκειμένου να ερευνήσουν το ενδεχόμενο της κατοχής αυτού του υλικού για «ερευνητικούς λόγους», κάτι που αποκλείστηκε άμεσα.

Από τον Αύγουστο του 2013 παρακολουθούσαν ηλεκτρονικά τις κινήσεις του 45χρονου γιατρού, διαπιστώνοντας όλες τις διαδικτυακές επαφές του και την ανταλλαγή σκληρότατου υλικού παιδικής πορνογραφίας, χρησιμοποιώντας προγράμματα pir to pir, με παιδόφιλους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 45χρονος παιδίατρος έμεινε «άφωνος» από την αστυνομική προσέγγιση και δεν δήλωσε τίποτα για τις κατηγορίες που του δήλωσαν ότι τον βαρύνουν. Οι εξελίξεις της υπόθεσης, θα διαδραματιστούν στις δικαστικές αίθουσες και κυρίως στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου