Τοπικές Ειδήσεις

Επέκταση του δρομολογίου της άγονης γραμμής για τη σύνδεση της Καλύμνου με Σύμη, Νίσυρο, Τήλο, Κω και Αστυπάλαια, ζητά ο Μ. Κόνσολας

Με παρέμβασή του και Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά να επεκταθεί το δρομολόγιο της άγονης γραμμής Ρόδος-Σύμη-Τήλος-Νίσυρος-Κως-Αστυπάλαια που εκτελείται κάθε Δευτέρα, με επιστροφή την Τρίτη από το Ε/Γ-Ο/Γ Σταύρος, προκειμένου να προσεγγίζει και το λιμάνι της Καλύμνου.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι το ζήτημα της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας είναι κομβικής σημασίας για την οικονομική, τουριστική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών της Δωδεκανήσου.

Επισημαίνει, επίσης, ότι υπάρχουν πάντα τα περιθώρια για βελτιωτικές παρεμβάσεις και ότι η σύνδεση της Καλύμνου, μέσα από το συγκεκριμένο δρομολόγιο, με τα άλλα νησιά μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει και θα βελτιώσει το δίκτυο και την ποιότητα της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας και επικοινωνίας.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, σε αυτή τη συγκυρία και με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου