Ρεπορτάζ

Στις 10 Απριλίου η γενική συνέλευση των μετόχων της «Ρόδων Α.Ε.»

Στις 10 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της ΡΟΔΩΝ ΑΕ που τελεί υπό εκκαθάριση. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, τέθηκε το θέμα στα εκτός ημερησίας διάταξης, από τον επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ, Γιώργο Υψηλάντη με το δήμαρχο Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκο να δηλώνει ότι οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και ότι άμεσα θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την εκκαθάριση.
«Δύο λογιστές της εταιρείας με ενημέρωσαν ότι έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες της εκκαθάρισης. Έχω υποβάλει και αίτημα ορισμού εκπροσώπων του Δήμου στην ΡΟΔΩΝ ΑΕ. Στις 10 Απριλίου θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση της εταιρείας και στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει η συζήτηση του θέματος», είπε δήμαρχος. Ζήτησε δε από τον εκκαθαριστή της εταιρείας κ. Μάριο Μαραβέλια, που παρίστατο στη συνεδρίαση, να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους, ο οποίος είπε ότι στους ισολογισμούς εκκαθάρισης θα αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες.
«Αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των χρήσεων των ετών 2008-2010 και της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση για να εγκριθεί ο ισολογισμός της εκκαθάρισης όπου θα αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες. Η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης σημαίνει ότι δεν θα οφείλει η εταιρεία. Θα κατατεθεί σχέδιο για την εκκαθάριση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μάριος Μαραβέλιας.
Ο κ. Υψηλάντης ζήτησε να επιτραπεί στους επικεφαλής των παρατάξεων να παρακολουθήσουν τη γενική συνέλευση της εταιρείας για να έχουν εικόνα για την εκκαθάριση, αφού μέχρι σήμερα η πληροφόρηση είναι ελλιπής και αόριστη. «Να συμπεράνουμε λοιπόν ότι έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και ότι πάμε για έγκριση εκθέσεων και τη σύνταξη του σχεδίου εκκαθάρισης; Πόσες είναι οι υποχρεώσεις της εταιρείας και έχει τα διαθέσιμα χρήματα για να πληρώσει; Εγώ είμαι οικονομολόγος για να διαβάσω ισολογισμούς. Ζητώ να επιτραπεί στους επικεφαλής των παρατάξεων να παρακολουθήσουν τη γενική συνέλευση της εταιρείας για να έχουν εικόνα», είπε ο κ. Υψηλάντης, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Ευάγγελο Μανδρακό να απαντά ότι το αίτημα θα το εξετάσει η νομική υπηρεσία.
«Θα ερωτηθεί για το θέμα η νομική υπηρεσία. Θα επανέλθουμε στο συμβούλιο της 12ης Απριλίου», είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ευάγγελος Μανδρακός. Πάντως στη γενική συνέλευση, πρόκειται να παραστεί ως εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης με αναπληρωτή τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, κ. Δήμο Μουτάφη.

Τα αναδρομικά
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης συζητήθηκε και το θέμα της αναδρομικής καταβολής στους υπαλλήλους αορίστου χρόνου του Δήμου Ρόδου των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα που καταργήθηκαν στο πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων που έλαβαν οι κυβερνήσεις. Οι εργαζόμενοι διαφωνούν με την απόφαση συμβιβασμού της οικονομικής επιτροπής, να μη διεκδικήσουν δηλαδή τους τόκους των οφειλόμενων και εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους.
Ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος ήταν ιδιαίτερα καυστικός με όσους αναρτούν σχετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εγώ δεν έχω χρόνο για να μπαίνω στο facebook και να διαβάζω. Φαίνεται όμως ότι ο βασιλιάς ήταν γυμνός. Κάποιοι γράφουν με οξύτατους χαρακτηρισμούς και ξεχνούν ότι είναι υπάλληλοι και ότι διέπονται από τον υπαλληλικό κώδικα και ότι υπάρχει συγκεκριμένη πειθαρχική διαδικασία. Δεν στέκομαι όμως σε αυτό. Κάποιοι γράφουν οξύτατους χαρακτηρισμούς περί απάτης του δημάρχου, των αντιδημάρχων…. για τη μη καταβολή των δώρων. Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζόμενων καλύτερα από κάθε πωρωμένο συνδικαλιστή. Βγήκανε τέσσερις αποφάσεις του ειρηνοδικείου Ρόδου που τις μελετήσαμε. Οι δύο κήρυξαν προσωρινά εκτελεστό κατά 50% το εκδικαζόμενο ποσό και οι άλλες δύο δεν κήρυξαν προσωρινά εκτελεστό ούτε το 50%. Δεν θέλαμε να προβούμε σε καμία αδικία και διερευνήσαμε διεξοδικά το θέμα. Πήραμε την απόφαση να υπάρχει ίση αντιμετώπιση. Υπάρχει βέβαια και η απόφαση του 7ου τμήματος του ΣτΕ για τους εργαζόμενους που τους δικαιώνει. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε απλά την απόφαση του ΣτΕ και να μην ασχοληθούμε καθόλου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου