Ειδήσεις

Διευκρινίσεις για το Ιδρυμα Λοχαγού Φανουράκη δίνει η χήρα του ευεργέτη

Πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:
Το ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη έχει επιδοθεί στην κατασυκοφάντηση της χήρας του Σωκράτη Φανουράκη, κας Θεοδώρας (Γιώρκας) Φανουράκη.

Είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι έτσι μειώνουν την επιλογή του ευεργέτη Σωκράτη Φανουράκη να την έχει επί 40 χρόνια σύζυγό του; Σε τι αποσκοπούν;

Είμαι λοιπόν υποχρεωμένη να σας παρακαλέσω να δημοσιεύσετε το κείμενο που ακολουθεί με τίτλο που εσείς θα επιλέξετε.

Διευκρινίσεις για το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη και την αδικαιολόγητο αγωγή κατά της Θεοδώρας χήρας Σ. Φανουράκη γιά την Νομή οικίας στην Χάλκη.

Γνωστοποιώ στους φίλους κατοίκους Χάλκης, Κω και λοιπής Δωδ/νήσου ότι το Ίδρυμα ακόμα μιά φορά άνευ λόγου, επιδίδεται σε δικαστικές κατά του προσώπου μου ενέργειες.

Η αγάπη μου προς τους κατοίκους της Χάλκης, που από το 1970 συνεχώς επί δεκαετίες καλλιεργείτο από τον ίδιο τον σύζυγό μου, είναι πολύ ισχυρή. Επίσης ισχυρότατη είναι η αγάπη μου προς τον νεκρό πλέον σύζυγό μου Σωκράτη Φανουράκη. Όνειρο κοινό ήτο η τριώροφη κατοικία μας να στεγάσει τον πολιτιστικό σύλλογο και το Λύκειο Ελληνίδων του νησιού.

Θα ήτο μιά δωρεά προς τον Δήμο Χάλκης που γνωρίζουν και οι τρείς τελευταίοι δήμαρχοι του νησιού. Δεν θα σταθώ καθόλου στο ότι αντί να προσφερθεί στον Δήμο Χάλκης, κληροδοτήθηκε στο Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη για πολιτιστικό κέντρο, ως οι ίδιοι διατείνονται. Πρέπει όμως να δηλώσω τα εξής:

• Ούτε νέμομαι ούτε πρόκειται να διεκδικήσω την νομή της εν λόγω κατοικίας. Από το 2005 έχω ιδιόκτητη κατοικία.

• Ουδείς εκ του Ιδρύματος με ρώτησε για τις διαθέσεις μου και για το εάν έχω κλειδιά της κατοικίας αυτής. Καθώς πολλές φορές έφτανε στο νησί απρογραμμάτιστα ο εκλιπών σύζυγός μου ήξερε ότι εγώ φεύγοντας άφηνα προς φύλαξη τα κλειδιά μου στην καλή μας φίλη, πρώην Δήμαρχο Χάλκης και πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων, κα Ελένη Παναγή. Από εκεί τα ζητούσε και το γνωρίζουν οι μέχρι σήμερα εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Caravia στενοί συνεργάτες του καθώς και ότι είχε και τα δικά του κλειδιά.

• Γνωρίζουν καλά οι του Ιδρύματος σύμβουλοι ότι δεν κατοικώ στην εν λόγω κατοικία γιατί λαμβάνουν τους μηδενικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ στην έδρα του ιδρύματος το Caravia Beach.

• Γνωρίζουν επίσης για την κοινή αγάπη μας για το νησί. Δείγμα αυτής έδωσα ήδη με την δωρεάν επί τριετία εργασία μου γιά την ανακαίνιση του δημοτικού ξενώνα.

• Τέλος ας γνωρίσουν ότι τα ψεύδη τους, τα οποία θίγουν χωρίς σεβασμό ακόμη και το επελθόν μοιραίο, δεν με πτοούν. Επί δεκαετίες ο Σωκράτης κι εγώ εκοπιάσαμε για συγκεκριμένους σκοπούς τους οποίους εγώ θα προσπαθήσω με τα πενιχρά μου οικονομικά μέσα, αλλά με Δύναμη Ψυχής να επιτελέσω στη μνήμη του.

Προσθέτω και μία ερώτηση γιά την κα Παρασκευή Τσουμάκα-Τσούγκου (πληρεξούσια δικηγόρο του Ιδρύματος), η οποία εντός της δικαστικής αιθούσης της Ρόδου με έμεμψε ότι χρησιμοποίησα την οικία μας για το μνημόσυνο του συζύγου μου. Το μνημόσυνο έγινε στις 12.07.2013 ενώ η μυστική διαθήκη του άνοιξε 23.10.2013.

Ο Σωκράτης Φανουράκης γεννήθηκε στη Χάλκη και γιά το Δήμο Χάλκης θεωρείται Ευεργέτης του νησιού.

Πού θα ήθελε η ανωτέρω να βράσει το σιτάρι; να θυμιασθεί και να στολιστεί το κόλυβο; Από ποιό σπιτικό αν όχι από το δικό του θα ήθελε να ξεκινήσει για να μνημονευθεί στην εκκλησία; Λοιπόν κα Παρασκευή Τσουμάκα-Τσούγκου μήπως έπρεπε να ενοχληθείτε περισσότερο γιατί την ίδια ημέρα του τριμήνου μνημοσύνου άπαν το Δ.Σ. γλεντούσε στη Νίσυρο στο γάμο του υιού του Ι.Καμπανή, μέλους του Δ.Σ.; Διερωτηθήκατε το πώς σχολιάστηκε από τους απλούς ανθρώπους της Χάλκης και Κω;
Θεοδώρα Σ. Φανουράκη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου