ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός: Προειδοποιήσεις επιστημόνων για μεγάλο ποσοστό θανάτων και τον Φεβρουάριο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ιός

Για την πορεία της παν­δη­μίας και τον αυξη­μένο αριθμό θανάτων από Covid-19 μίλησε ο διδά­κτωρ μορια­κής βιο­λο­γίας, Γιάννης Πρασσάς.

«Από την άνοιξη θα έχουμε απο­κλι­μά­κωση», δήλωσε ο διδά­κτωρ μορια­κής βιο­λο­γίας, Γιάννης Πρασσάς, ωστόσο τρο­μά­ζουν οι προ­βλέ­ψεις του, για τους θανά­τους τον Φεβρουά­ριο. «Είμαστε στην τελευ­ταία τραγική στροφή της πρώτης φάσης της παν­δη­μίας στη χώρα μας», είπε ο καθη­γη­τής ενώ εξήγησε και αυτός με την σειρά του, γιατί χάνο­νται τόσες ανθρώ­πι­νες ζωές.

Οι αυξη­μέ­νοι θάνατοι θα συνε­χι­στούν και τον Φεβρουά­ριο

«Δυστυ­χώς έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα γιατί πολλοί δεν επέ­λε­ξαν τη λύση του εμβο­λια­σμού», τόνισε ενώ ανέφερε ότι οι αυξη­μέ­νοι θάνατοι θα συνε­χι­στούν και το Φεβρουά­ριο.

Μάλιστα επι­σή­μανε, μιλώ­ντας στο OPEN πως «αν είχαν εμβο­λια­στεί όλοι, αντί για 700 ανθρώ­πους σε ΜΕΘ θα είχαμε 100».

Δια­βά­στε επίσης: Κορο­ναϊός: Γιατί πεθαί­νουν τόσοι άνθρω­ποι κάθε μέρα

«Έτσι όπως έχει εξε­λι­χθεί ο ιός και με τα εμβόλια που δια­θέ­τουμε δεν θα εξα­φα­νι­στεί ο ιός και θα συνυ­πάρ­χουμε μαζί του. Αν εμβο­λια­στούμε το ποσοστό όσων θα κατα­λή­γουν σε ΜΕΘ θα είναι όλο και μικρό­τε­ρος» ανέφερε.

Οι ανεμ­βο­λί­α­στοι

Για τον μεγάλο αριθμό των νεκρών που έχουμε καθη­με­ρινά τις τελευ­ταίες ημέρες, μίλησε πριν μερικές ημέρες ο πρό­ε­δρος του Πανελ­λή­νιου Ιατρι­κού Συλ­λό­γου Αθα­νά­σιος Εξα­δά­κτυ­λος, επι­κρί­νο­ντας παράλ­ληλα τους ανεμ­βο­λί­α­στους που, όπως είπε, «ανα­ζη­τούν ριψο­κίν­δυ­νες συγκι­νή­σεις εις βάρος όλων».

Επι­χει­ρώ­ντας να εξη­γή­σει γιατί οι θάνατοι από κορο­ναϊό είναι στα ύψη ο κ. Εξα­δά­κτυ­λος είπε ότι αυτό οφεί­λε­ται στους εξής λόγους:

«Τα χαρα­κτη­ρι­στικά αυτών των ανθρώ­πων είναι ότι είναι 85 – 90% ανεμ­βο­λί­α­στοι και άνθρω­ποι στο 95% άνω των 55 ετών. Η πλειο­ψη­φία από ανεμ­βο­λί­α­στους έπασχαν από την Δέλτα, ενώ για τους άνω των 55 δεν έχει μεγάλη διαφορά η Δέλτα με την Όμικρον».

Μιλώ­ντας για την πορεία της παν­δη­μίας και τα νέα μέτρα που ανα­μέ­νε­ται να ανα­κοι­νώ­σει το μεση­μέρι η Επι­τροπή των Ειδικών επι­σή­μανε ότι «αυτή την στιγμή την παν­δη­μία υφί­στα­νται οι γιατροί, οι νοση­λευ­τές και αυτοί που δεν μπορούν να εργα­στούν γιατί τους έχει επι­βλη­θεί ένα απα­γο­ρευ­τικό από τις 28 Ιανουα­ρίου. Για όλους τους άλλους η παν­δη­μία είναι μία μάσκα».

Και όπως τόνισε, «αυτό γίνεται για να προ­στα­τευ­τεί ένας πλη­θυ­σμός που στο σύνολό του δεν φάνηκε να συγκι­νεί­ται από το πρό­στιμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να πάρουμε μία απόφαση για τους ανθρώ­πους που δεν εμβο­λιά­ζο­νται και κατα­λή­γουν είτε στο νοσο­κο­μείο δια­σω­λη­νω­μέ­νοι είτε να χάνουν τη ζωή τους. Και αυτό γιατί ανα­ζη­τούν ριψο­κίν­δυ­νες συγκι­νή­σεις εις βάρος όλων.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.