Έντονες αντιπαραθέσεις εντός και εκτός κοινοβουλίου προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα για την τρομοκρατία.

Σε συνέντευξή του σε ρ/φ σταθμό, ο κ. Μπαλαούρας ανέφερε «οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου το οποίο όμως ήταν λαθεμένο».

«Οι οργανώσεις αυτές, όπως η 17Ν, είχαν ένα λαθεμένο ιδεώδες, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου. Γενικά σας λέω, ένα λαθεμένο (ιδεώδες), σας το ‘πα, δεν υποστηρίζω τίποτα απ’ αυτά. Απλώς είχαν μία αντίληψη μιας κοινωνίας με τελείως διαφορετική… Μιας καλής κοινωνίας, εν πάση περιπτώσει, και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλαούρας.

ΝΔ: Ξεπερνά κάθε όριο ο ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας δήλωσε ότι “οργανώσεις, όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου”. Ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς μιλά αόριστα για “δράση ένοπλων ομάδων”. Και οι δύο επιμελώς ξεχνούν τη λέξη τρομοκρατική πριν την “οργάνωση” και την “ένοπλη ομάδα”.
Η ευαισθησία τους απέναντι σε καταδικασμένους τρομοκράτες είναι γνωστή. Αλλά να τους βαφτίζουν σχεδόν “ανθρωπιστές” ξεπερνά κάθε όριο».

Κόντρα Άδωνι-Μπαλαούρα στη Βουλή

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την τροπολογία για το ΕΣΡ, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης συσχέτισε τα δύο ζητήματα, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει εμπιστοσύνη να δώσει τέτοιες αρμοδιότητες στην κυβέρνηση (για τις τηλεοπτικές άδειες), όταν βουλευτές της θεωρούν ότι η 17Ν έχει ιδεολογία υπέρ του ανθρώπου.

«Περίμενα την επίθεση, αλλά να βάλουν και τον ακροδεξιό Άδωνι Γεωργιάδη ως ενορχηστρωτή δεν το περίμενα» απάντησε ο Μάκης Μπαλαούρας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέγνωσε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεων του και επανέλαβε ότι διαφώνησε πλήρως με τα όσα έκανε η τρομοκρατική οργάνωση. «Η ανθρώπινη ζωή είναι αναφαίρετη» κατέληξε.

«Η καραμέλα της ακροδεξιάς δεν έχει νόημα. Ομολογήστε ότι είπατε μια ανοησία. Δεν υπάρχει διαβάθμιση στους δολοφόνους. Δεν μπορείτε να δικαιολογείτε τους δολοφόνους έστω και εμμέσως. Είναι τρομοκράτες» επανήλθε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο τελευταίος βρήκε συμπαραστάτη τον Μάκη Βορίδη ο οποίος ανεβαίνοντας στο βήμα σχολίασε «Δολοφονίες για καλό σκοπό δεν υπάρχουν. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πονέσει πολύ και πρέπει να είμαστε σαφείς σε όσα λέμε για να μην αφήνουμε περιθώρια για παρερμηνείες».

Μπαλαούρας: Διαστρέβλωσαν όσα είπα

Το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Μπαλαούρας εξέδωσε πάντως δήλωση στην οποία υποστηρίζει πως τα λεγόμενά του διαστραβλώθηκαν και πως είναι αντίθετος σε κάθε μορφής βία.

«Η διαστρέβλωση των δηλώσεων μου σε σημερινή συνέντευξή στο Vima FM δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο εκτός από το να πληγεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίθεσή μου σε κάθε μορφή βίας, όπως και η καταδίκη της τρομοκρατίας είναι δεδομένες μέσα από τη μακρόχρονη πορεία μου στην Αριστερά. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα στα παπαγαλάκια της διαπλοκής», αναφέρεται στη δήλωση.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ