Ειδήσεις

Γιατροί: Καταγγέλουν σχέδιο παράδοσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε ιδιωτικές αλυσίδες

Για σχέδιο παράδοσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μεγάλες ιδιωτικές αλυσίδες και κλείσιμο των μικρών διαγνωστικών εργαστηρίων κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τις μειώσεις στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η μεσοσταθμική μείωση κατά 45% σε 51 διαγνωστικές εξετάσεις και κατά 9% για τις εργαστηριακές θα οδηγήσει σε κλείσιμο τα μικρά εργαστήρια και θα δημιουργήσει ολιγοψώνια στην αγορά.

«Η παράδοση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις μεγάλες αλυσίδες θα στερήσει από τον ασθενή την εξατομικευμένη φροντίδα από το γιατρό της γειτονιάς του και θα τον καταστήσει όμηρο των ‘σουπερ μάρκετ’ της Υγείας. Επιπρόσθετα θα οδηγήσει στον επαγγελματικό μαρασμό εκατοντάδες επιστήμονες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στηρίζοντας το σύστημα υγείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Οι γιατροί καταγγέλλουν ως «απαράδεκτη και επικίνδυνη» για το σύστημα υγείας την υποκοστολόγιση των διαγνωστικών εξετάσεων και επισημαίνουν «την ανικανότητα της πολίτικης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να προβάλει αντιστάσεις στις παράλογες και ύποπτες απαιτήσεις της Τρόικας».

Ο ΙΣΑ σκοπεύει να συγκαλέσει το επόμενο χρονικό διάστημα έκτακτες συνελεύσεις με επαγγελματικούς φορείς και καλεί τον ιατρικό κόσμο σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου