Αθλητικά

Koriopolis: Πρόταση ενοχής από την Εισαγγελέα

Με την πρόταση της εισαγγελέως Ευδοκίας Πούλου για τους 29 κατηγορούμενους του Koriopolis συνεχίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών η εφετειακή δίκη για το σκάνδαλο στημένων αγώνων.
Η κ. Ευδοκία Πούλου μεταξύ άλλων πρότεινε την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου για δωροδοκία σε δύο αναμετρήσεις, την ενοχή των Γιώργου Μπάκου και Γιώργου Μποροβήλου για δωροδοκία σε δύο αναμετρήσεις και απόπειρα δωροδοκίας σε τρίτη, την ενοχή του Γιάννη Κομπότη για δωροδοκία σε μία αναμέτρηση και την ενοχή του Γιώργου Τσακογιάννη για δωροδοκία σε τέσσερις αναμετρήσεις και για κακουργηματική νομιμοποίηση εσόδων από παράνομο στοίχημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου, πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα. Ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνια και 10 μήνες. Ο πρώην ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού είχε τιμωρηθεί σε φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή.
Να σημειώσουμε ότι μέσα στα ονόματα βρίσκονται νυν και πρώην αθλητές του Διαγόρα, νυν και πρώην προπονητές του «γηραιού», όπως και Ρόδιος μάνατζερ.
Παρακάτω η πρόταση της εισαγγελέως Ευδοκίας Πούλου:
-Μπέος ένοχος για δωροδοκία στο Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός (πλημμέλημα) και Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου (πλημμέλημα).
-Τσακογιάννης ένοχος για εκβίαση, δωροδοκία και στοιχηματική απάτη στο Πόντιοι Κατερίνης – Αετός Σκύδρας (πλημμέλημα), για δωροδοκία στο Ηλιούπολη – Λεβαδειακός (πλημμέλημα), για δωροδοκία στο Εθνικός Αστέρας – Ηλιούπολη (πλημμέλημα), για δωροδοκία στο Ηλιούπολη – Εθνικός Πειραιά (πλημμέλημα), για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος (κακούργημα) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα (ανάμεσα στις συναλλαγές και αυτή των 150.000 ευρώ με τον πρώην διαιτητή Γιάννη Σπάθα), οπλοκατοχή.
-Καρακούλιας ένοχος για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος (κακούργημα), νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα.
-Δημόπουλος ένοχος για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος (κακούργημα), νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα.
-Ζαβαντίας ένοχος για δωροδοκία στο Απόλλων Καλαμαριάς – Αχιλλέας Τριανδρίας (πλημμέλημα), στο Διαγόρας – Ατρόμητος (πλημμέλημα), στο Διαγόρας – Πιερικός (πλημμέλημα), για διεξαγωγή στοιχήματος (κακούργημα), για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
-Γεωργιτσάκος ένοχος για δωροδοκία στο Διαγόρας – Ατρόμητος (πλημμέλημα), για διεξαγωγή στοιχήματος (κακούργημα).
-Ντότσης ένοχος για διεξαγωγή στοιχήματος (κακούργημα), νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
-Χάλκος αθώος λόγω αμφιβολιών.
-Νικολόπουλος ένοχος για δωροδοκία στο Ηλιούπολη – Λεβαδειακός (πλημμέλημα), στο Ηλιούπολη – Εθνικός Πειραιώς (πλημμέλημα).
-Παντέλης ένοχος για δωροδοκία στο Εθνικός Αστέρας – Ηλιούπολη (πλημμέλημα), στο Ηλιούπολη – Εθνικός Πειραιώς (πλημμέλημα).
-Κόμποτης ένοχος για δωροδοκία στο Ηλιούπολη – Λεβαδειακός (πλημμέλημα).
-Πουλόπουλος, Ταμπάσης, Ρουτζιέρης, Προβατίδης ένοχοι για δωροδοκία στο Διαγόρας – Ατρόμητος (πλημμέλημα), αθώοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
-Μπάκος-Μποροβήλος ένοχοι για δωροδοκία στο Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης (πλημμέλημα), στο Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου (πλημμέλημα) και απόπειρα δωροδοκίας στο Αστέρας Τρίπολης – Καβάλα.
-Ναυρινιάδης ένοχος για δωροδοκία στο Πόντιοι – Αετός Σκύδρας (πλημμέλημα) και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
-Δήμου ένοχος για δωροδοκία στο Διαγόρας – Πιερικός (πλημμέλημα)
-Σιδηρόπουλος ένοχος για δωροδοκία στο Δόξα Δράμας – Εθνικός Πειραιά (πλημμέλημα), Γιάννινα – Διαγορας (πλημμέλημα), διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα (κακούργημα).
-Τζιβελέκης ένοχος για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος (κακούργημα).
-Βυθοπούλου ένοχη για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος (κακούργημα).
-Τσεκερίδης ένοχος για δωροδοκία στο Διαγόρας – Ατρόμητος, στο Δόξα -Εθνικός και στο Γιάννινα – Διαγόρας, για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος (κακούργημα).
-Διγώνης-Γαλέος ένοχοι για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος (κακούργημα).
Πηγή: dikisports

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου