Ειδήσεις

Στις 5/11 θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα σε 635.000 δικαιούχους

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου -δηλαδή με 15 μέρες καθυστέρηση σε σχέση με τις προβλέψεις που είχαν κάνει δημοσίως ο Υπ. Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλος και η αναπληρώτρια Υπουργός, κ. Θ. Φωτίου- θα πιστωθούν θα πιστωθούν τα οικογενειακά επιδόματα του Γ’ τριμήνου 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προβλέπει ότι η πληρωμή αφορά 645.000 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 223 εκ. ευρώ, συμπληρώνεται.

Επίσης το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 (και όχι στις 24 Οκτωβρίου, όπως αρχικά προβλεπόταν) θα ενεργοποιηθεί για τέταρτη φορά η κάρτα αλληλεγγύης.

Το ποσό των 16,3 εκατ. ευρώ, θα πιστωθεί σε 145.357 δικαιούχους, που θα λάβουν έτσι την δ’ δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης. Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται μέσω της χρήσης αυτής της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Υπενθυμίζεται πως με δηλώσεις του ο Υπ. Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος στα μέσα της περασμένης εβδομάδας είχε αναφέρει πως η καταβολή της γ’ τριμηνιαίας δόσης των οικογενειακών επιδομάτων θα γίνει σε κάθε περίπτωση πριν την λήξη της προθεσμίας καταβολής της α’ δόσης του ΕΝΦΙΑ, δηλαδή πριν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, αν όχι μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.
Επίσης, με παλιότερες δηλώσεις της η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας (στον τομέα της Πρόνοιας), κ. Θεανώ Φωτίου είχε δηλώσει πως η καταβολή του εν λόγω επιδόματος θα γινόταν έως 19 Οκτωβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου