Αθλητικά

Speed Sector -Festival of Speed Rhodes: «Γράφθηκε ιστορία» (φωτορεπορτάζ)

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Speed Sector, διοργανωτής του 5ου Festival of Speed Rhodes, έκανε τον απολογισμό της σπουδαίας εκδήλωσης που διεξήχθη στο νησί μας από τις 16 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Γράφεται ιστορία.
Η 5η διοργάνωση του θεσμού έδειξε ότι το Festival of Speed στη Ρόδο αναπτύσσεται από χρονιά σε χρονιά προς τη σωστή κατεύθυνση και μετασχηματίζεται σε κάτι πιο ουσιαστικό.
Έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό, το Speed Sector -Festival of Speed Rhodes που έφτασε πλέον τις πέντε εξαιρετικά πετυχημένες διοργανώσεις έγινε και φέτος στη Ρόδο το τριήμερο 16-19 Σεπτεμβρίου. Παρότι ο πήχης ήταν ήδη ψηλά, και φέτος το event παρουσιάστηκε βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, με περισσότερο κύρος, αφήνοντας ένα βαθύτερο αποτύπωμα, για να προσφέρει πιο πλούσιο θέαμα για τους επισκέπτες αλλά και πιο ουσιαστικά μηνύματα για την τοπική κοινωνία.
Εξήντα μοναδικά supercars και sportscars με πληρώματα από όλη την Ευρώπη έφτασαν στη Ρόδο την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου φέρνοντας στο νησί ισχυρά vibes θετικής ενέργειας, για να προσφέρουν και να εισπράξουν έντονα συναισθήματα, αλλά και να περάσουν ένα σημαντικό μήνυμα. Αυτό της οδικής ασφάλειας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μηχανοκίνητο αθλητισμό και τη σπορ οδήγηση.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ρόδος επιφύλαξε ενθουσιώδη αποδοχή στο σπάνιο κομβόι τετράτροχων έργων τέχνης του Speed Sector. Και το φετινό Festival of Speed όπως κάθε προηγούμενο, σχεδιάστηκε με σεβασμό στον ντόπιο πληθυσμό, έχοντας ταυτόχρονα κατά νου το όφελος που έχει να αποκομίσει το νησί ως τουριστικός προορισμός υψηλού επιπέδου από events αυτού του χαρακτήρα.
Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 με την άφιξη και συγκέντρωση των αυτοκινήτων στο ιστορικό κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Εκεί, κάνοντας την πρώτη “δημόσια” εμφάνισή τους στο κοινό της Ρόδου, σηματοδοτήθηκε η έναρξη του event και στη συνέχεια, τα αυτοκίνητα αναχώρησαν με προορισμό τη Λίνδο.
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, κορύφωση του 5th Festival of Speed, αποτέλεσε ο αγώνας δεξιοτεχνίας με supercars που έγινε για πρώτη φορά στην εγχώρια motorsport σκηνή, στο κέντρο της πόλης. Τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας με την άδεια της ΟΜΑΕ και με την υποστήριξη του Ροδιακού Συλλόγου Αυτοκίνησης και της Startline.
Σε ένα υπέροχο, μοναδικό σκηνικό, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με φόντο τα κλασικά κτίρια και το μεσαιωνικό κάστρο, χιλιάδες θεατές, ντόπιοι και ξένοι τουρίστες, απήλαυσαν ένα πλούσιο θέαμα. Παρέμειναν στις θέσεις τους για περισσότερες από τέσσερις ώρες, χειροκροτώντας τους οδηγούς για τα εντυπωσιακά περάσματα που έκαναν. Υπέροχες εικόνες αλλά και μοναδικοί ήχοι γιορτής από το νησί της Ρόδου διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο μέσω των social media. Η κατάταξη, τελικά, ελάχιστη σημασία είχε, αν και ήταν εντυπωσιακό ότι, τελικά, τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας πέτυχε, όχι το γρηγορότερο και πιο ισχυρό αυτοκίνητο, αλλά ο οδηγός που επέδειξε μεγαλύτερη δεξιοτεχνία στην τεχνική διαδρομή.
Μετά τον αγώνα δεξιοτεχνίας των αυτοκινήτων πραγματοποιήθηκε στατική έκθεση των αυτοκινήτων στον χώρο του Δημαρχείου και ακολούθησε συναυλία και απονομή επάθλων. Η βραδιά έκλεισε με ένα μαγικό πάρτι στο κοσμοπολίτικο NOR Beach House Project.
Την Κυριακή, το κομβόι του Speed Sector οδήγησε την ανάβαση Φιλερήμου, ως μια συμβολική κίνηση για την πλούσια ιστορία του νησιού στους αγώνες αυτοκινήτου, και οι οδηγοί των super cars απήλαυσαν την υπέροχη θέα αλλά και όλη αυτήν τη διαδρομή που οδηγεί στην κορυφή του λόφου και στο Μοναστήρι της Παναγίας. Αξίζει, εδώ, να αναφερθεί ότι η Ρόδος στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει αγώνες σιρκουί στο ιστορικό κέντρο, μέσα στο κάστρο, αλλά και στο αεροδρόμιο της.
Μπορεί η χαρά της οδήγησης να αποτελεί τον πυρήνα της φιλοσοφίας του Festival of Speed, έχει όμως απαραίτητη προϋπόθεση την οδική ασφάλεια, που ξεκινά με την καλλιέργεια της αυτοκινητιστικής κουλτούρας από μικρή ηλικία. Εκφράζοντας έμπρακτα, λοιπόν, το ενδιαφέρον για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ομίλου Ροδίων Παιδεία, στους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, παρουσιάστηκε ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας από τον δημοσιογράφο Μιχάλη Γεωργιάδη.
Ευχαριστούμε προσωπικά για την υποστήριξη τους τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκου, τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά, τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Νίκο Νικολή, τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Ιωάννη Πάππου, τον πρόεδρο ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρο Κολιάδη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Νικόλαο Κωστάκη.
Το Speed Sector στρίβει με ελαστικά της Michelin, εξασφαλίζοντας τις επιδόσεις των κορυφαίων σπορ αυτοκινήτων, περνώντας στο δρόμο με ασφάλεια. Οι κορυφαίοι κινητήρες του κόσμου προστατεύονται και αποδίδουν στο μέγιστο με τα λιπαντικά της Eneos. Τα προϊόντα βαφής και detailing της HD Body συντελούν να διατηρηθούν τα πολύτιμα supercars σε εργοστασιακή κατάσταση, όσα χιλιόμετρα οδηγικής απόλαυσης κι αν περάσουν. Η Hedera Print House υπογράφει σε κάθε event του Speed Sector την ταυτότητα της ομάδας. Το Speed Sector φροντίζει την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να μην υπάρχουν απρόοπτα. Ωστόσο, σε ό,τι κι αν προκύψει, οι νομικές υπηρεσίες της Markoulakos Law Firm εγγυώνται την ασφάλεια και την ιδανική εκπροσώπηση κάθε συμμετοχής.
Το 5th Festival of Speed υποστήριξαν έμπρακτα το ιστορικό εστιατόριο Ακταίον, το NOR Beach House Project, η Auto Center Νικόλαος Κωστάκης, το Rodos Palace, η BP Pitsis Premium Fuels, η Blue Star Ferries, η Spanos BMW, η Euromedica, το Pet Shop Pastrikos, Καστής Γερανοί, Ντεβρής Οικοδομικά υλικά, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης, το Rodos Cars, το Feel Good Radio, η οδική βοήθεια Αφοί Σιέχ, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου, η Ατσικνούδας ελαστικά. Η συμβολή των τοπικών φορέων που υποστηρίζουν με ζωηρό ενδιαφέρον το event είναι καθοριστική. Το Speed Sector ευχαριστεί θερμά τους: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμο Ρόδου, ΔΟΠΑΡ, ΠΡΟΤΟΥΡ, ΔΕΡΜΑΕ, Εμπορικό Επιμελητήριο και Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου