Ειδήσεις

Ταμείο για τον Τουρισμό προτείνει ο Αντόνιο Ταγιάνι

Την δημιουργία ενός αυτόνομου Ειδικού Ταμείου για τον Τουρισμό, πρότεινε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, κατά τη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τον Τουρισμό στις Βρυξέλλες.

Ο Τουρισμός θα πάει μπροστά μόνο με αύξηση των επενδύσεων για έρευνα και καινοτομία είπε χαρακτηριστικά ο Αντόνιο Ταγιάνι επισημαίνοντας ότι χρειάζονται πρόσθετοι πόροι και ότι θα πρέπει να διπλασιαστεί στα 6-7 δισεκ. ευρώ το πρόγραμμα Come που χρηματοδοτεί επενδυτικά σχέδια στον κλάδο.

Όπως δήλωσε, ο στόχος που έχει τεθεί από την ΕΕ είναι η προσέλκυση 700 εκατομμυρίων τουριστών έως το 2020, νούμερο που είναι εφικτό εάν υπάρξει κοινή στρατηγική και ταχύτητα τόσο στη λήψη αποφάσεων όσο και στην υλοποίησή τους.

Είπε χαραλτηριστικά: “Αν συνεργαστούμε όλοι ο διπλασιασμός των αφίξεων μέσα στην επόμενη δεκαετία δεν θα είναι κάτι ακατόρθωτο. Πρέπει να υπάρξει μια κοινή στρατηγική που θα ξεπερνά τα εθνικά και περιφερειακά όρια”.

Ο κ. Ταγιάνι σημείωσε ότι η βιομηχανία του Τουρισμού σήμερα αντιπροσωπεύει πάνω από το 10% του ΑΕΠ της ΕΕ και δημιουργεί προστιθέμενη αξία σε όλους τους τομείς. Και συνέχισε: “Η ανεργία των νέων είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ο κλάδος του τουρισμού προσφέρεται για την απορρόφηση ενός μεγάλου αριθμού νέων ανθρώπων. Ένας στους δυο νέους δεν βρίσκει δουλειά στην Νότια Ευρώπη. Σκεφτείτε ότι τα προσεχή χρόνια πάνω από 2 δισ. ευρώ θα αυξηθούν οι τουρίστες από την Ασία, γεγονός που υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει στη δημιουργία 5 εκατ. θέσεων εργασίας. Πρέπει να διευκολύνουμε και τους επιχειρηματίες από τη γραφειοκρατία και να κάνουμε πιο γρήγορη την διαδικασία δανειοδότησης, αλλά και να δώσουμε έμφαση στην επαγγελματική κατάρτιση όσων απασχολούνται στη βιομηχανία του τουρισμού”.

Αναφερόμενος στις ψηφιακές πλατφόρμες και στην οικονομία του διαμοιρασμού έκανε λόγο για την διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού, υπογραμμίζοντας: “Εταιρείες όπως η Google δίνουν, ελάχιστους φόρους και μεταφέρουν τον πλούτο που παράγεται στην Ευρώπη σε άλλες χώρες. Βγάζουν χρήματα από τις διαφημίσεις που τοποθετούν οι μεγάλοι παίχτες της αγοράς των συστημάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους φοροδιαφεύγουν, αφού έχουν την έδρα τους αλλού. Καλά έκαναν και επέβαλαν κυρώσεις στην Google γιατί δεν σέβεται τους κανόνες που ισχύουν για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Το θέμα δεν θα λυθεί εάν δεν υπάρξει φορολογική εναρμόνιση”.

Ο Γιούρκι Κατάινεν, Επίτροπος Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας από την πλευρά του τόνισε ότι πέρυσι ο κλάδος του Τουρισμού έτρεξε με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 3%, ποσοστό που το χαρακτήρισε ικανοποιητικό, και τόνισε: “Ο στόχος ήταν να αποδεσμευτούν 350 δις για τον τουρισμό μέχρι το 2018. Μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει 236 δις ευρώ για το σκοπό αυτό τα οποία έχουν επιμεριστεί σε διάφορα project”.

Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου