Ειδήσεις

Το Σωματείο Ξεν/λων Ρόδου μαζί στην κατάληψη της ΠΟΕΕΥΤΕ έξω από το υπουργείο Τουρισμού

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΚΡ βρέθηκαν στην Αθήνα και έδωσαν το παρόν στην κατάληψη που πραγματοποίησε, στις 26 Σεπτεμβρίου 2017, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, έξω από το Υπουργείο Τουρισμού.

Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε για την συνεχή ανάπτυξη του τουριστικού Τομέα σε βάρος των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον σε δίλημμα  «αβέβαιη και υποβαθμισμένη δουλειά ή ανεργία?». Τα λουκέτα έρχονται το ένα μετά το άλλο, κυριαρχούν η αδήλωτη ή ψευδώς δηλωμένη απασχόληση, τα εξαντλητικά ωράρια και απλήρωτοι μισθοί.  Παράλληλα η κυβέρνηση διατήρησε τον κρατικό παρεμβατισμό στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και στο περιεχόμενο των ΣΣΕ με κατάργηση θεμελιωδών αρχών και κανόνων των συλλογικών ρυθμίσεων και της υποχρεωτικής εφαρμογής και επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Έτσι υπερίσχυσαν οι επιχειρησιακές συμβάσεις μέσω των ενώσεων προσώπων, διευκόλυναν περαιτέρω τις ομαδικές απολύσεις, απαξίωσαν πλήρως την δημόσια εκπαίδευση και την Μετεκπαίδευση στον Τουρισμό.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου δεν σταματάει εδώ, η δράση του θα παραμείνει ενεργή και τις επόμενες ημέρες για όλα τα θέματα που  απασχολούν τον κλάδο όπως, απλήρωτη εργασία, ανασφάλιστη εργασία, ανεργία, Σχολή Μετεκπαίδευσης κ.α. και δηλώνει ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι του κλάδου να λάβουν το επίδομα ανεργίας τους όσο το δυνατών γρηγορότερα.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου