ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΔ: Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η υπερφορολόγηση και η αύξηση ΦΠΑ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Νέα Δημοκρατία 3

Την απο­κλει­στι­κή ευ­θύ­νη στην κυ­βέρ­νη­ση για την υπερ­φο­ρο­λό­γη­ση, την αύ­ξη­ση του ΦΠΑ και την επι­βο­λή νέων φόρων, επιρ­ρί­πτει η ΝΔ με ανα­κοί­νω­ση του επι­κε­φα­λής των ευ­ρω­βου­λευ­τών της, Μα­νώ­λη Κε­φα­λο­γιάν­νη, και του Υπεύ­θυ­νου του Τομέα Φο­ρο­λο­γι­κής Πο­λι­τι­κής, Από­στο­λου Βε­συ­ρό­που­λου

Ση­μειώ­νε­ται, ότι σε απά­ντη­ση ερώ­τη­σης του Μα­νώ­λη Κε­φα­λο­γιάν­νη για την εξί­σω­ση της φο­ρο­λο­γί­ας του αγρο­τι­κού πε­τρε­λαί­ου με το πε­τρέ­λαιο κί­νη­σης, ο Επί­τρο­πος Οι­κο­νο­μι­κών της ΕΕ Πιέρ Μο­σκο­βι­σί, ξε­κα­θά­ρι­σε:

 

«Η ευ­θυ­γράμ­μι­ση των επι­πέ­δων των ει­δι­κών φόρων κα­τα­νά­λω­σης στα καύ­σι­μα που χρη­σι­μο­ποιού­νται για γε­ωρ­γι­κούς σκο­πούς με τα καύ­σι­μα που χρη­σι­μο­ποιού­νται για τις με­τα­φο­ρές ήταν δέ­σμευ­ση που ανέ­λα­βε η ελ­λη­νι­κή Κυ­βέρ­νη­ση στο πλαί­σιο του μνη­μο­νί­ου συμ­φω­νί­ας που υπε­γρά­φη τον Αύ­γου­στο του 2015». Είχε προη­γη­θεί ανά­λο­γη απά­ντη­ση για την επι­βο­λή του Ει­δι­κού Φόρου Κα­τα­νά­λω­σης στο κρασί.

 

Στο πλαί­σιο αυτό οι Κε­φα­λο­γιάν­νης και Βε­συ­ρό­που­λος στην κοινή τους δή­λω­ση ανα­φέ­ρουν:

 

«Ένα προς ένα, τα “φύλλα συκής” πέ­φτουν και τα άλ­λο­θι της Κυ­βέρ­νη­σης Τσί­πρα – Καμ­μέ­νου, κα­ταρ­ρέ­ουν. Μετά την απο­κά­λυ­ψη, ότι η επι­βο­λή του Ει­δι­κού Φόρου Κα­τα­νά­λω­σης στο κρασί, ήταν επι­λο­γή της Κυ­βέρ­νη­σης ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ, ακο­λού­θη­σε και η επι­βε­βαί­ω­ση, ό,τι η κα­τάρ­γη­ση του μειω­μέ­νου Ει­δι­κού Φόρου Κα­τα­νά­λω­σης για το αγρο­τι­κό πε­τρέ­λαιο, ήταν επι­λο­γή της Κυ­βέρ­νη­σης και όχι απαί­τη­ση των δα­νει­στών, όπως επι­βε­βαί­ω­σε ο αρ­μό­διος κοι­νο­τι­κός επί­τρο­πος κ. Μο­σκο­βι­σί».

 

Ακο­λού­θως, οι δύο βου­λευ­τές κα­τα­λο­γί­ζουν τη συ­νο­λι­κή ευ­θύ­νη στην κυ­βέρ­νη­ση: «Τα ψέ­μα­τα για τον κ. Τσί­πρα τε­λεί­ω­σαν. Είναι πλέον σαφές ότι η υπερ­φο­ρο­λό­γη­ση, η αύ­ξη­ση των συ­ντε­λε­στών Φ.Π.Α. και η επι­βο­λή νέων φόρων χωρίς τέλος και χωρίς λο­γι­κή, ήταν και είναι επι­λο­γή της Κυ­βέρ­νη­σης Τσί­πρα – Καμ­μέ­νου. Επι­λο­γή που εξο­ντώ­νει τις πα­ρα­γω­γι­κές δυ­νά­μεις της ελ­λη­νι­κής οι­κο­νο­μί­ας και σπρώ­χνει τη χώρα σε βαθιά ύφεση».

 

Η ανα­κοί­νω­ση κα­τα­λή­γει με τη στα­θε­ρή και συ­νο­λι­κή θέση της ΝΔ: «Η Ελ­λά­δα έχει ανά­γκη – και οι πο­λί­τες απαι­τούν – μια άλλη πο­λι­τι­κή, που θα μειώ­νει φό­ρους και δα­πά­νες, θα προ­ω­θεί ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις και θα υλο­ποιεί με­ταρ­ρυθ­μί­σεις, για να βγει η χώρα από την κρίση. Την πο­λι­τι­κή που πρε­σβεύ­ει η Νέα Δη­μο­κρα­τία και, με την εμπι­στο­σύ­νη των πο­λι­τών, θα υλο­ποι­ή­σει σύ­ντο­μα».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.