«Η Κομισιόν θεωρεί ότι η επιβολή έμμεσων φόρων στην εκπαίδευση αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο. Πρέπει να αναζητηθούν ισοδύναμα και να επανεξεταστεί η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, στα ΙΕΚ και στα ωδεία».

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων της ιδιωτικής εκπαίδευσης είχε χθες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ε. Μεϊμαράκης, για το θέμα της επιβολής ΦΠΑ 23%, μέτρο που θα οδηγήσει στην εκτόξευση των διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία, ΙΕΚ, ΚΕΚ και ωδεία.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Μεϊμαράκης, που είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή τις αρνητικές συνέπειες του συγκεκριμένου μέτρου, εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλλει στην επανεξέτασή του και στην άμεση επίλυση
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Επικεφαλής του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ. κ. Μάνος Κόνσολας.
Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο κ. Κόνσολας, επισήμανε:
«Πέρα από τις συνέπειες που θα γίνουν άμεσα ορατές αφού η αύξηση των διδάκτρων θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε πολλές οικογένειες και θα οδηγήσει σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, υπάρχει ένα μείζον ζήτημα που επιβάλλει την επανεξέταση του μέτρου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με απάντησή της σε κοινή πρωτοβουλία που ανέλαβαν η κα. Σπυράκη και ο κ. Φορτσάκης, αναφέρει ότι η επιβολή έμμεσων φόρων, όπως είναι ο ΦΠΑ, στην ιδιωτική εκπαίδευση, αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο.
Εγώ θα προσθέσω ότι το μέτρο αυτό δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα.
Αυτό που τώρα προέχει είναι να αναζητηθούν ισοδύναμα και να επανεξεταστεί, άμεσα, το μέτρο της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, στα ΙΕΚ, στα ΚΕΚ, στα κέντρα δια βίου μάθησης και στα ωδεία.
Η Νέα Δημοκρατία, μέσω του Προέδρου της, δεσμεύθηκε να αναζητήσει λύση. Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ