Κρατώντας μια ανθοδέσμη υποδέχθηκε τη Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα ο απερχόμενος Νίκος Ξυδάκης στην τελετή παράδοσης -παραλαβής στο υπουργείο Πολιτισμού.

«Σαν νύφη σε υποδέχομαι» της είπε καλωσορίζοντάς την ο κ. Ξυδάκης. «Αλλά και τι ιππότη υπουργό έχουμε» απάντησε στην αβρότητά του η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και υπηρεσιακή αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού κ. Λαμπράκη-Πλάκα.

Το εγκάρδιο κλίμα επικράτησε στην ολιγόλεπτη τελετή.

«Εύχομαι στην κ. Πλάκα, την αγαπητή Μαρίνα, με το χαμόγελο, τις γνώσεις και τη σοφία που διαθέτει στη διοίκηση και τον πολιτισμό, απαλό και σταθερό τιμόνι να οδηγήσει το όχημα του ΥΠΠΟ στο κρίσιμο διάστημα που διέρχεται η χώρα μας» είπε ο απερχόμενος υπουργός Πολιτισμού.

Ευχαρίστησε επίσης τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟ, Μαρία Βλαζάκη, τους συνεργάτες, τα στελέχη και τους υπαλλήλους του υπουργείου για την αφοσίωση στο έργο τους.

Ο κ. Ξυδάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Τύπο, ευχαριστώντας τα μέσα «για την καίρια και σε βάθος δημοσιογραφική κάλυψη των δράσεων και γεγονότων του υπουργείου Πολιτισμού και την αμεροληψία που επέδειξε το διάστημα της υπουργίας του».

«Αν ξανάρθουμε στα πράγματα, θα συνεχίσουμε αυτά που αφήσαμε μισά» είπε τέλος ο Νίκος Ξυδάκης, εκφράζοντας δημόσια ευχαριστίες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την «έκπληξη και την τιμή που του έκανε», όπως είπε χαρακτηριστικά, «να τον επιλέξει στην κυβέρνηση του για τη θέση του υπουργού Πολιτισμού, έναν χώρο οικείο και σεβαστό».

Από την πλευρά της, η κ. Λαμπράκη-Πλάκα αναφέρθηκε στην τιμή που της έγινε με την επιλογή της για αυτή τη θέση, την οποία «έχουν τιμήσει πολύ μεγάλα ονόματα».

«Θυμάμαι» είπε η κ.Λαμπράκη-Πλάκα «τη Μελίνα Μερκούρη, που ήταν και φίλη μου, όπως και άλλους αξιόλογους ανθρώπους που πέρασαν απ’ αυτήν την καρέκλα. Και, βέβαια, είναι ιδιαίτερη τιμή ότι διαδέχομαι έναν άνθρωπο που εκτιμώ χρόνια τώρα στη δημοσιογραφία, στην καλή γραφή. Να ξέρεις, αγαπητέ Νίκο, ότι είμαι θαυμάστριά σου» είπε απευθυνόμενη στον Νίκο Ξυδάκη.

«Μπορεί να έχω μια περιορισμένη διοικητική πείρα από τη διεύθυνση της Εθνικής Πινακοθήκης, όμως δεν ξέρω τα ιδιαίτερα προβλήματα του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά ούτε και τα όρια της δικαιοδοσίας μου ως υπουργού στο διάστημα που θα παραμείνω» παραδέχτηκε η κ. Λαμπράκη-Πλάκα.

Εκείνο που προτίθεται να κάνει η ίδια, «εκτός από τις ιδέες που θα καταθέσει και οι οποίες ίσως να μην υλοποιηθούν, αλλά θα αποτελέσουν γόνιμο σπόρο γι’ αυτούς που θα έρθουν μετά από εμάς», είναι «να καταγράψει όλα τα προβλήματα που έχει η διοίκηση του υπουργείου Πολιτισμού».

in.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ