Ειδήσεις

Σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) η επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία, σύμφωνα με τροπολογία. Προβλέπεται αναστολή καθηκόντων άνευ αποδοχών για τους παραβάτες

Την υποχρέωση προσκόμισης βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης Covid- 19 ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου τεστ (rapid test ή PCR) για τους εκπαιδευτικούς, προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείο Παιδεία και Θρησκευμάτων, η οποία κατατέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης», του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό εργαστηριακό τεστ ή πιστοποιητικό νόσησης Covid- 19 για την είσοδο τους σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας τη νέα σχολική χρονιά.

Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί δεν παρουσιάσουν τα παραπάνω έγγραφα, θα τους απαγορεύεται η είσοδος στα σχολεία, στα ΚΕΔΑΣΥ, ΚΕΠΕΑ, κ.λ.π, και θα επιβάλλεται αναστολή καθηκόντων, χρόνος ο οποίος δε θα λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας και δεν θα καταβάλλονται αποδοχές.

Πηγή kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου