Ρεπορτάζ

Εκπαιδευτικά σεμινάρια στην τρίτη ηλικία από το Eργατικό Kέντρο

Ξεκίνησαν χτες στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (απέναντι από την Δ.Ο.Υ. Ρόδου) τα σεμινάρια σε συνταξιούχους και ηλικιωμένους.
Πρόκειται για μια δράση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας που είναι μια δομή της ΓΣΕΕ πανελλαδικά μαζί με τον Δήμο Ρόδου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ κ. Σάββας Χατζησάββας: «Σε αυτή την δράση γίνεται κατάρτιση ηλικιωμένων ανθρώπων και συνταξιούχων στις ψηφιακές δεξιότητες με έμφαση στις δυνατότητες πρόσβασης και αξιοποίησης των υπηρεσιών στο διαδίκτυο, στο internet banking κ.λπ.
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ είναι μια δομή που λειτουργεί στο πλαίσιο της ΓΣΕΕ, παρέχει συμβουλευτικό και υποστηρικτικό έργο στο ΕΚΡ και εδώ και 20 χρόνια, έχει μια μεγάλη διαδρομή τόσο στην κατάρτιση όσο και στην επιστημονική τεκμηρίωση των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στην περιοχή μας –και πανελλαδικά. Ήδη ολοκληρώσαμε μία ακόμη δράση με αντικείμενο την επιμόρφωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην εξυπηρέτηση των ρωσώφωνων τουριστών και απονεμήθηκαν τα πτυχία πιστοποίησης.
Επιπλέον, έχουμε προγραμματίσει στο προσεχές διάστημα να οργανώσουμε κι άλλα προγράμματα για κατάρτιση εργαζομένων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στα social media κ.ά. Πρόσφατα, ολοκληρώσαμε κι ένα πρόγραμμα κατάρτισης και επιμόρφωσης των εργαζομένων στην Euromedica και θα συνεχίσουμε με άλλα σωματεία –ανάλογα με το ποιο αντικείμενο ενδιαφέρει τον κάθε κλάδο (π.χ. θέματα υγειονομικής κατάρτισης, ασφαλούς οδήγησης κ.λπ.) Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, παρέχει στήριξη υλικοτεχνική και επιστημονική στο ΕΚΡ. Η υπηρεσία παροχής πληροφοριών στους εργαζόμενους, συνεχίζει να λειτουργεί σε καθημερινή βάση, για θέματα εργασιακά, ασφαλιστικά, ζητήματα νομικής φύσης –όλα δωρεάν. Εκτιμώ πως είναι μια δομή η οποία θα συνεχίσει να στηρίζει τους εργαζόμενους και το ΕΚΡ».
Την ικανοποίησή του εξέφρασε, ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, για την στήριξη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ καθώς: «Αποτελεί ένα εργαλείο το οποίο οι εργαζόμενοι πρέπει να το αξιοποιήσουν. Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν.
Τα συγκεκριμένα σεμινάρια αποτελούν μέρος του προγράμματος που απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, μέλη των ΚΑΠΗ. Για την δράση αυτή έχουν επιλεγεί δέκα πόλεις σε όλη την Ελλάδα –μεταξύ αυτών και η Ρόδος, κάτι πολύ σημαντικό.
Σκοπός είναι να εξοικειωθεί η Τρίτη Ηλικία με τις ψηφιακές συναλλαγές ώστε να εξυπηρετούνται πιο εύκολα αλλά και να αποφεύγουν τις εξαπατήσεις στην προσπάθεια αυτή συνδράμει ο Δήμος Ρόδου.

Το ΕΚΡ θα στηρίξει κάθε προσπάθεια τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την Τρίτη Ηλικία, με στόχο το άνοιγμα προς όλη την κοινωνία της Ρόδου. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες με την ΓΣΕΕ και με τους φορείς του τόπου, για την καλύτερη εκμάθηση και κατάρτιση των πολιτών».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου