Ειδήσεις

Ανανεώνεται συνεχώς ο στόλος των γραφείων rent a car

Η ανάγκη να καλυφθούν οι αυξημένες απαιτήσεις των γραφείων ενοικίασης αυτοκινήτων κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και η «αναδιοργάνωση» των στόλων είναι οι σημαντικότερες αίτιες που οδήγησαν σε αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Μετά από αρκετά χρόνια ύφεσης, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη Ρόδο παρουσιάζουν αξιοσημείωτη ανοδική τάση. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από στοιχεία της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Δωδεκανήσου, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 έγιναν 1710 ταξινομήσεις νέων οχημάτων, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα το 2016 οι νέες ταξινομήσεις ήταν 1449, λιγότερες δηλαδή κατά 261. Υπολογίζεται ότι σε ποσοστό 70% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων έχουν να κάνουν με τις ανάγκες των γραφείων rent a car. Οι «λιανική πώληση» βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
«Κάθε χρόνο υπάρχει μεγάλη ανανέωση του στόλου των γραφείων των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων της Ρόδου. Μπορούμε να πούμε ότι τα τοπικά γραφεία διαθέτουν ένα αξιόλογο και όχι γερασμένο στόλο με τον οποίο μπορούμε να ανταγωνιστούμε μεγάλες εταιρείες. Υπολογίζουμε ότι ο στόλος των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων που διαθέτει στο σύνολο η Ρόδος, φτάνει τα 6000 οχήματα», δήλωσε στη «δημοκρατική» ο πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων Ρόδου, κ. Στέργος Γιαννάς.
Βέβαια, όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννάς, μεγαλύτερη ζήτηση έχουν αυτοκίνητα μικρού κυβισμού και όχι τα πολυτελή οχήματα. Οι επισκέπτες της Ρόδου, οι οποίοι προτιμούν να νοικιάσουν ένα αυτοκίνητο για να εξερευνήσουν το νησί μόνοι τους, παρά να πληρώσουν για κάποια εκδρομή, διαθέτουν περιορισμένο προϋπολογισμό. Ως εκ τούτου νοικιάζουν μικρότερα αυτοκίνητα, με τα οποία ενισχύουν το στόλο τους οι επιχειρήσεις, θέτοντας σε… εφεδρεία λιμουζίνες και τζιπ. Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων Ρόδου από τον Ιούνιο και έπειτα η κίνηση είναι αυξημένη σε σύγκριση με πέρυσι, γεγονός που έχει θετικό αντίκτυπο και στις εισπράξεις.
«Από το τέλος Ιουνίου υπάρχει μεγάλη ζήτηση με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί και η εισπραξιμότητα. Σε σύγκριση με πέρυσι, τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Εάν συγκρίνουμε βέβαια με τις παλιές καλές εποχές, απέχουμε πάρα πολύ… Σε κάθε περίπτωση η αυξημένη ζήτηση έχει συμβάλει στο να μη δίνουμε μεγάλες προσφορές, όπως κάναμε πέρυσι. Την περσινή σεζόν, μέχρι και λίγο πριν τα μέσα Αυγούστου, δίναμε προσφορές κάτι που μπορούμε με ευκολία να αποφύγουμε πλέον. Βέβαια, πρέπει να επισημανθεί ότι η ποιότητα των επισκεπτών που έχει η Ρόδος, δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Οι τουρίστες ψάχνουν συνήθως μικρά και οικονομικά αυτοκίνητα και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα γραφεία αναγκάζονται να ενισχύσουν το στόλο τους με τέτοιους είδους οχήματα και όχι με πολυτελείς λιμουζίνες», ανέφερε ο κ. Γιαννάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου