Ο πολλά υποσχόμενος Νισύριοςκαθηγητής Μαθηματικών στα πανεπιστήμια Princetonκαι RutgersΑμερικής,καθώς και στο ΕΜΠ Γιάννης Νικ. Σακελλαρίδης, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Εταιρείας μας, διοργανώνει για τέταρτη φορά στη Νίσυρο, κατά το διάστημα από 22 έως 27 Ιουλίου 2019, διεθνές συνέδριο ανωτέρων μαθηματικών με τη συμμετοχή των κορυφαίων μαθηματικών του κόσμου. Συνδιοργανωτές είναι οι δύο βραβευθέντες με το βραβείο Fields, της μεγαλύτερης διάκρισης στο χώρο των μαθηματικών, εφάμιλλης το βραβείου Νόμπελ, (δεν απονέμεται Νόμπελ για τα Μαθηματικά), BaoChauNgo, πανεπιστήμιο Σικάγου και AkshayVenkatesh, του Ινστιτούτου προχωρημένων σπουδών του πανεπιστημίου Princeton.

Ο καθηγητής Bao,  μετά την επιτυχία παρόμοιου συνεδρίου που συνδιοργάνωσε στη Νίσυρο  με τον κ. Σακελλαρίδη το 2016, και τα ενθουσιώδη σχόλια των παρευρεθέντων τότε καθηγητών, είναι και πάλι συνδιοργανωτής του φετινού συνεδρίου, που έχει θέμα, « L-συναρτήσεις και γεωμετρική θεωρία αναπαραστάσεων» καιπιο απλά, το συνέδριο θα ασχοληθεί με θέματα της θεωρίας αριθμών και της αλγεβρικής Γεωμετρίας. Στον έτερο συνδιοργανωτή, κ. Vencatesh απενεμήθη το βραβείο Fieldsστο διεθνές συνέδριο του Ρίο Ντε Τζανέϊρο το καλοκαίρι του 2018.

Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 καθηγητές, όλοι αλλοδαποί, πλην του κ. Σακελλαρίδη τα ονόματα των οποίων, μαζί με όλες της λεπτομέρειες του συνεδρίου υπάρχουν στον ιστότοποhttps://www.nisyrosmathconference.org/

Η επιλογή της Νισύρου για μια ακόμη φορά ως τόπου του συνεδρίου και η συμμετοχή τόσων διακεκριμένων επιστημόνων αντανακλά το κύρος του κ. Σακελλαρίδη στον διεθνή επιστημονικό χώρο.

 

 

Αθήνα 28 Ιουνίου 2019

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ