ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτοκτονία 22χρονου οπλίτη στην Ρω – Για εγκληματική ενέργεια μιλά η μητέρα του

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Ρω

Μια νέα τρα­γω­δία με αυ­το­κτο­νία ενός νέου που εξέ­τιε την στρα­τιω­τι­κή του θη­τεία συ­γκλο­νί­ζει. Ο 22χρο­νος οπλί­της Ε.Τ. με κα­τα­γω­γή από το Ηρά­κλειο Κρή­της, αυ­το­κτό­νη­σε το πρωί της Τε­τάρ­της ενώ φύ­λα­γε σκο­πιά στο νησί της Ρω.

Από το Γε­νι­κό Επι­τε­λείο Στρα­τού δεν έχουν ανα­κοι­νω­θεί πε­ρισ­σό­τε­ρα στοι­χεία για τη δρα­μα­τι­κή αυ­το­κτο­νία του νε­α­ρού φα­ντά­ρου, ούτε και έχουν διευ­κρι­νι­στεί τα αίτια που οδή­γη­σαν τον 22χρονο στο απο­νε­νοη­μέ­νο διά­βη­μα.

Ο στρα­τιώ­της είχε πα­ρου­σια­στεί με την 2018 Β/ ΕΣΣΟ και είχε το­πο­θε­τη­θεί στο Κα­στε­λό­ρι­ζο, όπου υπη­ρε­τού­σε τους τε­λευ­ταί­ους τρει­σή­μι­ση μήνες.

Χθες το πρωί εκτε­λού­σε υπη­ρε­σία σκο­πού στο φυ­λά­κιο της Ρω. Πε­ρί­που στις 08:40 έστρε­ψε το τυ­φέ­κιό του στο κελί και αυ­το­πυ­ρο­βο­λή­θη­κε θα­νά­σι­μα.

Μαζί του ήταν ακόμη ένας φα­ντά­ρος (δι­πλο­σκο­πιά) που έχει υπο­στεί σοκ.

Η ανα­κοί­νω­ση του ΓΕΣ

Θα­νά­σι­μος Τραυ­μα­τι­σμός Οπλί­τη Θη­τεί­ας του Στρα­τού Ξηράς

Από το Γε­νι­κό Επι­τε­λείο Στρα­τού ανα­κοι­νώ­νε­ται ότι, ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυ­νά­με­ως της ΔΑΝ Με­γί­στης, ενώ εκτε­λού­σε υπη­ρε­σία σκο­πού στη νήσο Ρω, και περί ώρα 08:40 πε­ρί­που, για αδιευ­κρί­νι­στη μέ­χρις στιγ­μής αιτία, αυ­το­πυ­ρο­βο­λή­θη­κε θα­νά­σι­μα στο κε­φά­λι με το ατο­μι­κό του οπλι­σμό. Του γε­γο­νό­τος, επι­λή­φθη­καν άμεσα οι αρ­μό­διες αρχές. Οι οι­κεί­οι του έχουν ενη­με­ρω­θεί για το συμ­βάν. Η διε­ρεύ­νη­ση του θέ­μα­τος συ­νε­χί­ζε­ται και θα υπάρ­χει συ­νέ­χεια ενη­μέ­ρω­σης.

Αί­τη­ση – Δή­λω­ση της

μη­τέ­ρας του

Η μη­τέ­ρα του προ­σέ­φυ­γε χθες με αί­τη­ση – δή­λω­ση της ενώ­πιον του Ει­σαγ­γε­λέα Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου, επι­ση­μαί­νο­ντας με­τα­ξύ άλλων ότι ο θά­να­τος του παι­διού της επήλ­θε κάτω από ύπο­πτες και αδιευ­κρί­νι­στες συν­θή­κες.

Εν όψει της διε­νέρ­γειας νε­κρο­ψί­ας – νε­κρο­το­μής από τον ια­τρο­δι­κα­στή Ρόδου σή­με­ρα, υπέ­βα­λε εξάλ­λου το αί­τη­μα να είναι πα­ρού­σα κατά τη νε­κρο­ψία η τε­χνι­κή σύμ­βού­λος της οι­κο­γέ­νειας και συ­γκε­κρι­μέ­να η ια­τρο­δι­κα­στής Ηρα­κλεί­ου Κρή­της κ Ελ­πί­δα Σπα­νου­δά­κη, αφού υπάρ­χει η πε­ποί­θη­ση της οι­κο­γέ­νειας ότι δεν πρό­κει­ται για αυ­το­κτο­νία αλλά για εγκλη­μα­τι­κή ενέρ­γεια.

Πα­ραλ­λή­λως δή­λω­σε πα­ρά­στα­ση πο­λι­τι­κής αγω­γής για την ψυ­χι­κή οδύνη που υπέ­στη από τον αδό­κη­το και ύπο­πτο θά­να­το του παι­διού της το οποίο έχαι­ρε άκρας σω­μα­τι­κής και ψυ­χι­κής υγεί­ας.

Αντί­κλη­τό της όρισε τον δι­κη­γό­ρο Ρόδου κ. Μα­νώ­λη Κου­τσού­κο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.