Ρεπορτάζ

Ανακοινώθηκε από την TUI fly το πτητικό πρόγραμμα του 2020

Η TUI fly είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που έχει ανακοινώσει το πτητικό της πρόγραμμα για το 2020 επικεντρώνοντας στους ελληνικούς προορισμούς και στην Ισπανία. Ήδη άνοιξε και την πλατφόρμα κρατήσεων για την επόμενη σεζόν με εκπτώσεις μέχρι και 20% έως και τα τέλη Μαΐου!
Το θερινό χρονοδιάγραμμα του 2020 καλύπτει συνολικά 25 ηλιόλουστους προορισμούς στη Μεσόγειο, στην Πορτογαλία, στην Αίγυπτο καθώς και στις Καναρίες Νήσους και το Πράσινο Ακρωτήρι. Αξίζει τον κόπο, καθώς οι πρώτοι επιβάτες θα επωφεληθούν από τη μείωση κατά 20% σε όλους τους προορισμούς μέχρι τις 27 Μαΐου.
Οι πτήσεις TUI θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2020 με 32 αεροσκάφη από τα αεροδρόμια της Βασιλείας, της Κολωνίας/Βόννης, του Ντίσελντορφ, της Φρανκφούρτης, του Ανόβερου, του Αμβούργου, του Μονάχου, της Νυρεμβέργης, του Σααρμπρύκεν, της Στουτγάρδης και του Βερολίνου-Τέγκελ. Σχεδόν κάθε τρίτη πτήση έχει προορισμό τα ελληνικά νησιά της Κέρκυρας, της Κρήτης, της Κω και της Ρόδου.
Στο μεταξύ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των υπογραφών των συμβολαίων για την επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες, οι τιμές είναι ίδιες με τις φετινές ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δίνονται αυξήσεις της τάξης του 2%-3%. Η TUI με το που έκλεισε τα συμβόλαια για την νέα σεζόν, άνοιξε αμέσως τις πωλήσεις με προσφορές για τις προκρατήσεις.
Την ίδια στιγμή μένουν ακόμη αρκετές κενές αεροπορικές θέσεις κατά την υψηλή τουριστική περίοδο στις πτήσεις προς τη Ρόδο ενώ και οι πληρότητες στα ξενοδοχεία φαίνεται να μην είναι οι επιθυμητές, τουλάχιστον όχι ακόμη.
Ο ανταγωνισμός αυτή τη φορά είναι σαφώς πιο έντονος λόγω της δυναμικής επιστροφής της Τουρκίας και της Αιγύπτου.
Θεωρείται πλέον βέβαιο ότι θα χρειαστεί να δοθούν προσφορές για την υψηλή τουριστική σεζόν, καθώς η Ρόδος θεωρείται ακριβή σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Παρατηρείται δε όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια, οι Ευρωπαίοι να προτιμούν τους κοντινούς προορισμούς για τις θερινές τους διακοπές, καθώς μάλιστα οι καιρικές συνθήκες ευνοούν. Οι τουριστικές αγορές της Σκανδιναβίας φαίνεται να βρίσκονται σε μεγαλύτερη πτώση, ενώ και από τη Γερμανία και τις υπόλοιπες παραδοσιακές αγορές τα νούμερα δεν είναι τα επιθυμητά.
Για την πορεία της σεζόν και τις διαπραγματεύσεις για το 2020 ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος δήλωσε: «Ακόμη υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις στις προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις κατά την υψηλή τουριστική περίοδο ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι πληρότητες των ξενοδοχείων δεν είναι οι αναμενόμενες. Εάν συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό οι κρατήσεις, δεν θα αποφύγουμε τη μείωση στο τέλος, χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε από τώρα το ποσοστό. Φαίνεται όμως ότι οι τουρ οπερέιτορς διατηρούν τις ίδιες θέσεις για την επόμενη σεζόν. Τουλάχιστον ξεκινούν με τα ίδια νούμερα, που δεν ξέρουμε κατά πόσο θα διατηρηθούν ή θα μειωθούν στην πορεία. Επίσης, σε ό,τι αφορά τα συμβόλαια για το 2020, οι τιμές είναι ίδιες με τις φετινές ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δόθηκαν αυξήσεις από 2% έως 3%, ποσοστό, που θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ικανοποιητικό, εάν αναλογιστούμε τη ζήτηση και τον ανταγωνισμό που υπάρχει φέτος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου