ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου έχει ως αρχή να λαμβάνει πάντα σοβαρά υπόψη και να αξιολογεί όλες τις καταγγελίες, πολλώ δε μάλλον όταν αυτές προέρχονται από μέλος του Δ.Σ.

Μετά λοιπόν τις καταγγελίες του κ.Αντώνη  Αρφαρά  και οι οποίες αναπαρήχθησαν από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σας γνωρίζουμε κατ’αρχάς ότι ανώτερο, αποφασίζων και εκτελών όργανο  με βάση το νόμο είναι ο Πρόεδρος και  το Δ.Σ του ΚΚΠΠΝΑ.

Δεν επιτρέπεται σε κάποιο μέλος του Δ.Σ, ανεξάρτητα από τον τίτλο που φέρει , να αποφασίζει και να εκτελεί δικές του αποφάσεις. 

Επιπλέον  χρέος της Διοίκησης είναι η διασφάλιση της διαφάνειας και της αμεροληψίας, σε ότι αφορά είτε προμήθειες είτε προσλήψεις, αλλά και γενικά την ορθή Διοικητική πρακτική.  

Όσον δε αφορά στον όρο “συγκάλυψη” που αναφέρθηκε, σας γνωρίζουμε ότι όλες οι διαδικασίες είναι σύμφωνες με τον νόμο, έχουν ελεγχθεί κι έχουν  την έγκριση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου είτε προληπτικά, είτε κατασταλτικά  κι επιπλέον την έγκριση του αρμοδίου υπουργείου. Ως εκ τούτου , ο καταγγέλλων χωρίς ελάχιστη επίφαση νομιμότητας, εξαπέλυσε μια αήθη και ατεκμηρίωτη επίθεση στον Πρόεδρο και τα λοιπά  μέλη του Δ.Σ. 

Επιπρόσθετα η αναφορά στην χορήγηση φαρμάκων στους περιθαλπομένους, αυτή γίνεται πάντα κατόπιν εισήγησης ,εντολής και παρακολούθησης από ιατρό.

Τα προβλήματα στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτιου Αιγαίου και τις δομές που το αποτελούν είναι χρόνια δεν λύνονται αυτομάτως  και αφορούν κυρίως δυσεπίλυτα  ζητήματα  στο κτιριακό, στην έλλειψη προσωπικού σε ουσιώδεις θέσεις ,στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που αποτελεί τροχοπέδη καθώς  και στα καθημερινά θέματα που προκύπτουν. 

Όμως κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις μεγάλες προσπάθειες του προσωπικού όλα αυτά τα χρόνια σε συνεργασία με την διοίκηση,  να ανταπεξέλθει όσον το δυνατόν  καλύτερα για την εξυπηρέτηση και την καλυτέρευση της ζωής των περιθαλπομένων που διαβιούν στις δομές. Η πρόνοια δεν είναι χώρος για προσωπική προβολή και επιβολή εξουσίας αλλά χώρος προσφοράς και αγάπης στον συνάνθρωπο, οποιαδήποτε απόπειρα για το αντίθετο  θα μας βρίσκει απέναντι.

       Η Διοίκηση του Κέντρου συμβουλεύει τον καταγγέλλοντα  αλλά και τον οποιονδήποτε τρίτο, να σταματήσει τις επαναλαμβανόμενες αήθης  επιθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης.

Για το ΚΚΠΠΝΑ

Παύλος Εμμ. Μπακίρης  (πρόεδρος  ΔΣ)

Ζωή Μπελτέκου  (Β΄ Αντιπρόεδρος )

Αντώνης Κωστάκης (μέλος ΔΣ)

Θωμάς Μιχαήλ  (μέλος ΔΣ – εκπρόσωπος εργαζομένων)

Νικόλαος Ορφανός  (μέλος ΔΣ – εκπρόσωπος ΕΣΑΜΕΑ – Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων παιδιών Αγ. Ανδρέα)

Εμμανουήλ Χαραλάμπους (μέλος ΔΣ)

Ένα σχόλιο στο Διάψευση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

  1. Avatar Ο/Η wanwert λέει:

    αποφασίζων και εκτελών όργανο

    Αυτά είναι Ελληνικά;Είναι άξιοι της μοίρας τους!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ