Τεράστια ανταπόκριση βρήκε η έκκληση της προέδρου του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου κ. Μαρίας Κρητικού για εθελοντική εργασία και οικονομική στήριξη, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, ώστε να λειτουργήσει το Ογκολογικό Τμήμα στο Νοσοκομείο της Ρόδου.
Ηδη από χθες εγκαταστάθηκε στον χώρο το συνεργείο της κατασκευαστικής εταιρείας του κ. Ηλία Ζήση που έχει αναλάβει δωρεάν το βάψιμο του Ογκολογικού Τμήματος, ενώ οι δωρεές των συμπολιτών μας συνεχίζονται, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ανθρωπιά και η ελπίδα, δεν έχουν χαθεί.
Παράλληλα, χθες βρέθηκε στο Νοσοκομείο φορτηγό της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ρόδου για τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντα χώρου, ενώ οι εθελοντές του Συλλόγου με μπροστάρη την κ. Μαρία Κρητικού, εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου να τελειώσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν.
Η πρόεδρος του Συλλόγου, μέσω της «δ» απευθύνει έκκληση σε όσους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, για την λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος, να καλούν στο τηλέφωνο 6947 077305, καθώς οι ανάγκες είναι ακόμα πολλές.
Σήμερα, η «δ» παρουσιάζει για πρώτη φορά τους χώρους του νέου Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου της Ρόδου, που θα ανακουφίσει περισσότερους από 340 καρκινοπαθείς, που ακολουθούν αυτή την περίοδο χημειοθεραπείες και που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν χώρους της παθολογικής κλινικής, που όμως δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να νοσήσουν ανά πάσα στιγμή, από άλλους ασθενείς, που νοσηλεύονται με διάφορες ιώσεις.
Επιπλέον μέσω του Ογκολογικού Τμήματος, θα διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα αλλά και η ανωνυμία των ογκολογικών ασθενών, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει στον χώρο όπου υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τον επόμενο μήνα –εκτός απροόπτου- θα λειτουργήσει άρτια το Ογκολογικό Τμήμα στο Νοσοκομείο της Ρόδου, βελτιώνοντας τις συνθήκες θεραπείας των ασθενών.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ