Ειδήσεις

Στο ΣτΕ κρίνεται η ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων

Συμβούλιο Επικρατείας

Τη συνταγματικότητα ή μή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία αποφασίστηκε η μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, θα κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από προσφυγή του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη προσφυγή είναι η πρώτη που κατατίθεται στο ΣτΕ κατά της επίμαχης Π.Ν.Π και η απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στην προσφυγή, το ΤΕΙ υπογραμμίζει μεταξύ αλλων οτι:

– τα χρήματα που προορίζονται για την κάλυψη των υποχρεωτικών δαπανών του ΝΠΔΔ και έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του είναι ακατάσχετα. Χαρακτηρίζει την ΠΝΠ “πρωτοφανή θεσμική εκτροπή” και υποστηρίζει οτι θα έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας του.

-η επίμαχη Π.Ν.Π. είναι αντισυνταγματική, καθώς πλήττει το κατοχυρωμένο από το άρθρο 16 του Συντάγματος αυτοδιοίκητο των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

-την επίμαχη Π.Ν.Π. δεν μνημονεύεται καμία εξαιρετική ή απρόβλεπτη περίσταση που οδήγησε στην έκδοσή της.

Αντίθετα, «η οικονομική αναγκαιότητα της οποίας γίνεται επίκληση ήταν γνωστή και μόνο ως αιφνίδια δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί», καθώς μάλιστα «η δημοσιονομική κρίση μαστίζει την χώρα ήδη από το έτος 2010».

Το Τ.Ε.Ι. ζητάει από το ΣτΕ την άμεση αναστολή και την ακύρωση της Π.Ν.Π

euro2day.gr

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.