• Ομιλία στην Κω του πρώην υπουργού Αδ. Γεωργιάδη

Στην Κω πραγματοποιήθηκε  την περασμένη Κυριακή, 26 Απριλίου, η συνεδρίαση τη Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ.
Συμμετείχαν  στη συνεδρίαση και  τα μέλη της τοπικής οργάνωσης Κω, οι πολιτευτές κ.κ. Γιάννης Παππάς και Β. Υψηλάντης  και αρκετά στελέχη του κόμματος.
«Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική. Κάναμε αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.  Η ΝΔ στην Κω αύξησε τη δύναμή της και αυτό είναι θετικό. Είναι πολύ καλό το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος στο νησί.  Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με το κόμμα γιατί πιστεύουν σε αυτό, ξέρουν  πως είναι ισχυρό και εγγυάται τη σταθερότητα στη χώρα. Αυτός είναι ο λόγος που αποφασίστηκε να συγκροτηθούν θεματικές επιτροπές. Σε αυτές θα ενταχθούν όσοι θέλουν να προσφέρουν στη ΝΔ. Σκοπός μας είναι να αφουγκρασθούμε τα προβλήματα, να τα αναδείξουμε   και να δώσουμε λύσεις», δήλωσε η κ. Νατάσα  Βενετοκλή.
Σε ερώτηση αν έγινε συζήτηση στη συνεδρίαση και  για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, η κ. Βενετοκλή δήλωσε:
«Έγινε αναφορά στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις τόσο  στην Κω,  όσο και στα υπόλοιπα νησιά του νομού. Θα πρέπει να δοθεί λύση από την κυβέρνηση. Δεν είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις τοπικές κοινωνίες. Χρειάζεται δηλαδή   να εφαρμοσθεί σωστή πολιτική. Αυτό είχε κάνει η ΝΔ. Αποτέλεσμα ήταν να περιοριστούν οι ροές των παράνομων μεταναστών».
Η κ. Νατάσα  Βενετοκλή αναφέρθηκε και στις πολιτικές εξελίξεις με αφορμή τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους.
«Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να πετύχουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης. Όμως η Ελλάδα έχει φθάσει στο απόλυτο μηδέν. Οι  τρεις μήνες απραξίας έχουν τραγικά αποτελέσματα για την Ελλάδα. Δεσμεύθηκαν πως δεν θα θέσουν σε εφαρμογή  υφεσιακά μέτρα. Έχει «παγώσει» όμως όλη η οικονομία και δεν υπάρχει ρευστότητα. Έφθασαν στο σημείο να  δεσμεύσουν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τα αποθεματικά όλων των φορέων του δημοσίου.  Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να περάσει η χώρα την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε η κ. Νατάσα Βενετοκλή.
Σε ερώτηση αν η ΝΟΔΕ ετοιμάζεται για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών ή δημοψηφίσματος η κ. Βενετοκλή δήλωσε:
«Θέλω να ελπίζω πως αυτό δεν πρόκειται  να συμβεί. Η διεξαγωγή εκλογών   ακόμη και δημοψηφίσματος θα είναι κάτι που θα λειτουργήσει καταστροφικά  για την Ελλάδα. Πιστεύω πως η κυβέρνηση θα  προσγειωθεί στην πραγματικότητα και  θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίζει στα ζάρια  το μέλλον της χώρας. Θα  πρέπει να κινηθεί με βάση τους κανόνες που έχουν τεθεί από την ΕΕ».
Η κ. Βενετοκλή δήλωσε πως θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις της  ΝΟΔΕ  και σε άλλα νησιά του νομού.
«Θα συνεδριάσουμε και σε άλλα νησιά του νομού. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει την αλήθεια για την κατάσταση στην οποία ευρίσκεται η χώρα», δήλωσε  η  πρόεδρος της ΝΟΔΕ.
Σε ερώτηση αν θα πραγματοποιηθεί η νομαρχιακή συνδιάσκεψη  της ΝΔ στις 30 Απριλίου η κ. Βενετοκλή δήλωσε:
«Δεν θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου η νομαρχιακή συνδιάσκεψη της ΝΔ, αλλά θα αναβληθεί, θα ανακοινώσουμε εγκαίρως την νέα ημερομηνία.
Η πρόεδρος  και τα περισσότερα μέλη της ΝΟΔΕ παρακολούθησαν την ομιλία που πραγματοποίησε σε κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Κως» ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.
«Το περασμένο Σάββατο ο κ. Γεωργιάδης πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στο ξενοδοχείο “Κως”.  Αναφέρθηκε εκτενώς στη σημερινή κατάσταση της χώρας. Μίλησε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και εξήγησε πως η ΝΔ στηρίζει την κυβέρνηση γιατί  πάνω από όλα  βρίσκεται  η Ελλάδα.  Βασική προϋπόθεση είναι η κυβέρνηση να διατηρήσει μια πορεία σταθερή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε η κ. Βενετοκλή.
Ο κ. Γεωργιάδης άλλωστε, ξεκινώντας την ομιλία του, έκανε αναφορά στο μεγάλο ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές στα Δωδεκάνησα. Ευχαρίστησε επίσης   τα  μέλη της  Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ,  καθώς και τα μέλη της ΝΟΔΕ για την παρουσία τους  στην εκδήλωση.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ