ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

«Ο Σέρλοκ Χολμς και ο σκύλος των Μπάσκερβιλ» στη Ρόδο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Σέρλοκ Χολμς συνεντευξη

Τη θε­α­τρι­κή πα­ρά­στα­ση που φέρει τον τίτλο ο «Σέρ­λοκ Χολμς και ο σκύ­λος των Μπά­σκερ­βιλ» θα έχουν την ευ­και­ρία να πα­ρα­κο­λου­θή­σουν οι Ρο­δί­τες και αύριο Τρίτη 29 Απρι­λί­ου στις 21.00 στο Δη­μο­τι­κό Θέ­α­τρο Ρόδου.

Την πα­ρά­στα­ση διορ­γα­νώ­νει το πα­ράρ­τη­μα της Ελ­λη­νι­κής Αντι­καρ­κι­νι­κής εται­ρεί­ας στη Ρόδο στα πλαί­σια των δρά­σε­ων που στόχο έχουν την ενη­μέ­ρω­ση των πο­λι­τών.

«Εί­μα­στε χα­ρού­με­νοι γιατί θα κα­τα­φέ­ρου­με να συ­γκε­ντρώ­σου­με χρή­μα­τα και να ενι­σχύ­σου­με τους πό­ρους του πα­ραρ­τή­μα­τος και να βοη­θή­σου­με τους αν­θρώ­πους που έχουν ανά­γκη. Θέ­λου­με να δώ­σου­με μή­νυ­μα στή­ρι­ξης σε εκεί­νους που δο­κι­μά­ζο­νται από την επά­ρα­τη νόσο», δή­λω­σε η πρό­ε­δρος του πα­ραρ­τή­μα­τος της ελ­λη­νι­κής αντι­καρ­κι­νι­κής εται­ρεί­ας κ. Μαρία Κού­κου­λα.

«Το πα­ράρ­τη­μα Ρόδου της Ελ­λη­νι­κής Αντι­καρ­κι­νι­κής Εται­ρεί­ας είναι από τα πιο δρα­στή­ρια. Διορ­γα­νώ­νου­με ενη­με­ρω­τι­κές εκ­δη­λώ­σεις. Κά­νου­με δια­λέ­ξεις στα σχο­λεία καθώς πι­στεύ­ου­με πως η πρό­λη­ψη και η ενη­μέ­ρω­ση θα πρέ­πει να ξε­κι­νά από τις μι­κρές ηλι­κί­ες», δή­λω­σε η κ. Μαρία Κού­κου­λα.

«Επι­λέ­ξα­με τη συ­γκε­κρι­μέ­νη πα­ρά­στα­ση γιατί πι­στεύ­ου­με πως θα έχει με­γά­λη απή­χη­ση. Το θε­α­τρι­κό έργο συν­δυά­ζει πολλά στοι­χεία. Ευ­χα­ρι­στού­με τον πρώην διευ­θυ­ντή του ΔΗ­ΠΕ­ΘΕ κ. Νίκο Οι­κο­νό­μου που ήρθε στη Ρόδο με τους συ­νερ­γά­τες του. Είμαι σί­γου­ρη πως ο κό­σμος θα στη­ρί­ξει το έργο», τό­νι­σε η πρό­ε­δρος του πα­ραρ­τή­μα­τος της Ελ­λη­νι­κής Αντι­καρ­κι­νι­κής Εται­ρεί­ας.

«Είμαι ευ­τυ­χής που ήρθα πίσω στη Ρόδο μετά από τέσ­σε­ρα χρό­νια. Πα­ρου­σιά­ζου­με μια δου­λειά που την αγα­πή­σα­με πολύ. Παί­ζε­ται δύο χρό­νια στην Αθήνα. Είναι πα­ρω­δία του γνω­στού μυ­θι­στο­ρή­μα­τος. Μπο­ρεί αυτές να είναι οι τε­λευ­ταί­ες μας πα­ρα­στά­σεις και θα είναι με­γά­λη ευ­τυ­χία να κά­νου­με το φι­νά­λε στη Ρόδο», δή­λω­σε ο κ. Νίκος Οι­κο­νό­μου.

«Έχου­με πε­ρά­σει πολύ καλά με την συ­γκε­κρι­μέ­νη δου­λειά Τε­λειώ­νου­με ίσως τον κύκλο των πα­ρα­στά­σε­ων εδώ στη Ρόδο. Ελ­πί­ζου­με να γε­λά­σουν οι Ρο­δί­τες γιατί το γέλιο είναι η κα­λύ­τε­ρη θε­ρα­πεία για όλες τις πα­θή­σεις», δή­λω­σε ο ηθο­ποιός κ. Ζήσης Ρού­μπος πυο στην πα­ρά­στα­ση υπο­δύ­ε­ται τον Σέρ­λοκ Χόλμς και όχι μόνο.

«Είναι μια από τις πιο ωραί­ες δου­λειές που έχου­με κάνει. Χαι­ρό­μα­στε που θα είναι εδώ το κύ­κνειο άσμα της δου­λειάς μας με στόχο να στη­ρι­χθεί το πα­ράρ­τη­μα της ελ­λη­νι­κής αντι­καρ­κι­νι­κής εται­ρεί­ας Ρόδου», δή­λω­σε ο ηθο­ποιός κ. Αρ­γύ­ρης Γκα­γκά­νης.

Στο ρόλο που υπο­δύ­ε­ται στην πα­ρά­στα­ση που ολο­κλη­ρώ­νει τον κύκλο της στη Ρόδο ανα­φέρ­θη­κε και ο ηθο­ποιός κ. Νίκος Αγ­γε­λής.

«Ο σκο­πός είναι σπου­δαί­ος. Απευ­θυ­νό­μα­στε στους νέους που είναι το μέλ­λον. Έχω εκ­πλα­γεί με το ήθος και το χα­ρα­κτή­ρα των συ­ντε­λε­στών της πα­ρά­στα­σης . Εί­μα­στε πολύ συ­γκι­νη­μέ­νοι. Έχω δει τα έργο ΄δυο φορές και όποιος έρθει θα πε­ρά­σει υπέ­ρο­χα», δή­λω­σε η κ. Λίνα Φι­λιπ­πά­κη.

Οι συ­ντε­λε­στές δεν απέ­κλει­σαν και εκ­πλή­ξεις στην τε­λευ­ταία πα­ρά­στα­ση του έργου.

Το ΔΗ­ΠΕ­ΘΕ

Σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με το ΔΗ­ΠΕ­ΘΕ ο κ. Νίκος Οι­κο­νό­μου δή­λω­σε:

«Εύ­χο­μαι να ανοί­ξει ξανά το θέ­α­τρο με σω­στές και σύγ­χρο­νες προ­δια­γρα­φές και μια κοι­νω­νία που θα έχει πραγ­μα­τι­κά τη διά­θε­ση και τη θέ­λη­ση να στη­ρί­ξει το θεσμό. Χρειά­ζε­ται και αν­θρώ­πους που θα στη­ρί­ξουν το εγ­χεί­ρη­μα με την προ­ο­πτι­κή λει­τουρ­γί­ας ενός σο­βα­ρού καλ­λι­τε­χνι­κού ιδρύ­μα­τος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.