Τοπικές Ειδήσεις

Επίσκεψη Κατερίνας Βολονάκη στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Καλύμνου

Η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Βολονάκη, κατά την παραμονή της στην Κάλυμνο, επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με ανάγκες του Σωματείου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Καλύμνου «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», όπου απασχολούνται 9 άτομα και προσφέρουν εθελοντική εργασία 4 άτομα.

Η οικονομική κατάσταση του Φορέα περιορίζεται σε οικονομικές ενισχύσεις από ιδιώτες, από πωλήσεις ημερολογίων, από bazaar των έργων των παιδιών κάθε Χριστούγεννα Πάσχα και Καλοκαίρι, δεδομένου ότι το Κέντρο είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες ο Φορέας προσπαθεί να καλύψει τις αμοιβές του προσωπικού, τον υλικό εξοπλισμό για τη λειτουργία των εργαστηρίων και τη συντήρηση των δυο λεωφορείων. Σημαντική βοήθεια για το Σωματείο είναι ότι τα πάγια έξοδα του κτιρίου όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΚ τα έχει αναλάβει ο Δήμος Καλυμνίων σύμφωνα με τη Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφτηκε, μεταξύ Δήμου Καλυμνίων και του Σωματείου.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κος Ολυμπίτης Φίλιππος, ο οποίος διακρίθηκε από την ΕΝΩΣΗ “Μαζί για το παιδί” με το βραβείο ¨ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ¨ για την πολυετή εθελοντική δράση και προσφορά του, ξενάγησε την υποψήφια Βουλευτή στους χώρους των εργαστηρίων υφαντικής, διακοσμητικής, εικαστικής τέχνης, αγγειοπλαστικής, των Η/Υ, καθώς και στους ξενώνες, που πρόκειται να φιλοξενήσουν τα παιδιά μετά τον θάνατο των γονέων τους. Δώρισε, μάλιστα, στην κα. Βολονάκη, μια χειροποίητη φλοκάτη, που φτιάχτηκε από τον Νικόλα, ωφελούμενο παιδί.

Το κοινωνικό κράτος οφείλει να στηρίξει οικονομικά τη δομή αυτή, που ξεκίνησε με οικονομική ενίσχυση κυρίως από ιδιώτες, και  χάρη στο πείσμα και την υπεράνθρωπη προσπάθεια του Προέδρου και των υπόλοιπων μελών έχει βραβευτεί για την προσφορά του στα παιδιά με ιδιαιτερότητες.

Κατερίνα Βολονάκη
Δικηγόρος
Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου