Τοπικές Ειδήσεις

Βάιος Καλοπήτας : «Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές»

Ο Βάιος Καλοπήτας Υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου με το Κίνημα Αλλαγής παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό  Sky Ρόδος 100,0 και στην Δημοσιογράφο Μαρία Χονδρογιάννη στις 28.3.2019 όπου μίλησε για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, για τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές τον προσεχή Μάιο , για την πιθανότητα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. και τους στόχους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ καθώς οδεύει για το συνέδριο.

Να ξεκινήσουμε με τις προκλήσεις τις γειτονικής χώρας , το θερμόμετρο ανεβαίνει στο Αιγαίο, πόσο σίγουροι είμαστε όταν φθάνουν να ενοχλούν ακόμα και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος;

Όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία ο Ερντογάν έχει πάρα πολλά προβλήματα και προσπαθεί να τα εξάγει σε μας, είναι συνήθης τακτική . Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς με το πολιτικό προσωπικό που έχουμε.

Από την μία έχουμε το πολιτικό προσωπικό του Σύριζα που με δηλώσεις,  όπως του κ. Τσιρώνη  ότι το ‘’ Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο ‘’ υιοθετούν την ατζέντα και την ρητορική των Τούρκων, είτε από ανοησία είτε κρύβοντας σκοπιμότητα.

Και από την άλλη ενώ βλέπουμε την Τουρκία να κάνει αυτές τις προκλήσεις, με τα μαχητικά αεροσκάφη, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τις απειλές να μετατραπεί ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς σε Τέμενος η Αγιά Σοφιά , έχουμε μία ΝΔ η οποία καταψηφίζει την πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής για πάγωμα των ενταξιακών σχέσεων.

Και εδώ φαίνεται ποια πολιτική δύναμη υψώνει πολιτικό ανάστημα στην γειτονική Χώρα. Η μοναδική πολιτική δύναμη που ψήφισε για πάγωμα των ενταξιακών σχέσεων με την Τουρκία, ήμασταν εμείς με τους ευρωβουλευτές μας Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή.

Βλέπουμε τον Σύριζα να ανακοινώνει ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο, τι έχετε να σχολιάσετε;

Εμείς όταν κάναμε κάλεσμα είπαμε, έλα Ελληνικέ λαέ να συμμετέχεις και ανταποκρίθηκαν  210.000 πολίτες , ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα συνονθύλευμα εξουσίας σε επίπεδο στελεχών.

Ενώ λοιπόν λένε πως είναι οι Ρομπέν των δασών των φτωχών, βάζουν υποψήφιο τον Κ. Κόκκαλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον αριστερά αντανακλαστικά και δεν υπάρχει κάποιος που να βάλει φρένο σε αυτή την διολίσθηση.

Φανταστείτε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ να υπήρχαν αυτά τα ονόματα… Κουντουρά Παπακώστα, Κόκκαλης.

Από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά επιχειρείται να φτιαχτεί ένα συνονθύλευμα, ένας συνασπισμός εξουσίας και να ισοπεδώσει τη δική μας την προσπάθεια. Το ψηφοδέλτιό μας θα είναι καθαρό, προοδευτικό, θα έχει πρόσωπα τα οποία έχουν αγωνιστεί για την παράταξη και το ψηφοδέλτιο αυτό πρέπει να το τιμήσουμε και εκείνο με τη σειρά του να τιμήσει τα μέλη μας.

Το διακύβευμα λοιπόν των Ευρωεκλογών  είναι να πετύχει η Ευρώπη, επειδή είναι ο μόνος χώρος παγκοσμίως που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, δεν είναι πυρηνική δύναμη, δίνει μάχες για την κλιματική αλλαγή και έχει υψηλά την κοινωνική πολιτική.

Το ΠΑΣΟΚ , το Κίνημα Αλλαγής έχει χρυσή ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.Αν πάμε καλά στις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές θα πάμε καλά και στις εθνικές εκλογές. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να είμαστε πιο ισχυροί.

Ποια είναι κ. Καλοπήτα η δική σας εκτίμηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να πάρει και τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια ;

Προφανέστατα, διεκδικούμε και τον δήμο και την περιφέρεια και να είστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε. Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ως πολιτικός χώρος έχουμε κάνει τις επιλογές μας και στον Δήμο και στην Περιφέρεια , οι οποίες είναι γνωστές , εμείς δεν μιλάμε για την παλαιοκομματική λογική των χρισμάτων , όμως στηρίζουμε υποψηφιότητες και τις προωθούμε.

Και μιλάω για την παράταξη Δύναμη Πολιτών του Φώτη Χατζηδιάκου και την Συμμαχία για το Νότιο Αιγαίο με τον Μανώλη Γλυνό. Είμαστε περήφανοι γιατί είναι υποψηφιότητες νίκης.

Για τον Δήμο πιστεύουμε στο έργο της Δημοτικής Αρχής, έδωσε λύση και κατεύθυνση σε σημαντικά θέματα όπως είναι η καθαριότητα , είναι προς όφελος των πολιτών η ανανέωση της θητείας , και βέβαια αυτή την στιγμή έχει ένα δήμο καθαρό από οικονομικά βάρη να μπορέσει να πάει τον τόπο ένα βήμα παραπέρα. Με έργα που άλλα υλοποιούνται και άλλα που προχωράνε.

Στην συνέντευξη ο κ. Χατζημάρκος με αφορμή την κριτική που δέχθηκε στο Π. Συμβούλιο για το διαγωνισμό LED μίλησε για σκελετούς που βγαίνουν από την ντουλάπα , και πρέπει να επιστρέψουν σε αυτή , εσείς τι απαντάτε;

Εμείς απαντάμε με τα πρόσωπα που στελεχώνουν την παράταξη Συμμαχία για το Νότιο Αιγαίο  μία παράταξη η οποία είναι Νέα , με υποψήφιους με κορμό από τον δικό μας χώρο την κεντροαριστερά φυσικά, αλλά και από άλλους με καθαρά νέα πρόσωπα.

θα δείτε ότι θα  αποτελέσει πρότυπο πολιτικής λειτουργίας αλλά και παράδειγμα πως στήνονται οι γέφυρες όχι σε επίπεδο κορυφής αλλά στην κοινωνία. Με άξιους, νέους, ικανούς και καθαρούς ανθρώπους.

Εννοείται ότι σε προσωπικό επίπεδο επικροτώ κάθε νέο που τολμάει και εκτίθεται στα κοινά. Και αυτή η παράταξη έχει πάρα πολλούς και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Ειδικά για τα νησιά τι προβλέπεται στο πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ, ώστε να αισιοδοξούν οι πολίτες για καλύτερες ημέρες; Υπάρχει πιθανότητα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών;

Στόχος μας είναι τα νησιά να λειτουργήσουν ως πεδία τεχνολογικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής καινοτομίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να  αποκατασταθεί η κατάκτηση υπέρ των κατοίκων των ακριτικών και δυσπρόσιτων νησιών της χώρας, η οποία φέρει την υπογραφή της Παράταξης μας του ΠΑΣΟΚ  και η οποία έμεινε αλώβητη έως και το 2015, παρά την δημοσιονομική κρίση που έπληξε τη χώρα. Όπως ήμασταν οι δημιουργοί και οι εγγυητές του μέτρου μέχρι το 2015, έτσι θα εγγυηθούμε την επαναφορά του.

Από εκεί και πέρα το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας θα ξεκινήσει από την περιφέρεια, διότι εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα έρθουν ξένοι επενδυτές και θα φτιάξουν την Ελλάδα, όπως πιστεύει η ΝΔ. Την Ελλάδα θα την φτιάξουμε εμείς οι Έλληνες, δουλεύοντας ξανά από την αρχή, όπως την φτιάξαμε το 1980 και 1990, όπως δώσαμε δυνατότητες σε κάθε Έλληνα να μπορέσει να μεγαλουργήσει, όπως τον απεγκλωβίσαμε από τα βάρη της εποχής και ένιωθε ελεύθερος να προγραμματίσει και να σχεδιάσει το μέλλον του, έτσι πρέπει να κάνουμε και τώρα.

Για να υπάρχει όμως άνθιση στα νησιά μας, πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο βιοτικό και ποιοτικό επίπεδο για όλους τους κατοίκους. Ξεκινάμε με την επαναφορά του μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, δίνουμε κίνητρα, ώστε να μειώσουμε το δημογραφικό πρόβλημα στα νησιά μας, δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να βελτιωθεί η οικονομία, να μειωθεί η ανεργία και να επέλθει πρόοδος σε όλους του τομείς.

Ποιοι είναι οι στόχοι του ΚΙΝΑΛ καθώς οδεύει για το συνέδριο;

Το πολιτικό ζητούμενο του Συνεδρίου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ αφορά στην πλήρη και ενιαία λειτουργία του κόμματος. Αφήνουμε πίσω τον πολυκομματικό χαρακτήρα, ο οποίος στην πράξη αποδείχτηκε ότι, αντί να ευνοήσει τον πλουραλισμό, οδηγούσε σε πολυφωνία και Βαβυλωνία.

Οδηγούμαστε στην εκλογή των συλλογικών κομματικών μας οργάνων, στη λειτουργία του φορέα μας με μειοψηφίες και πλειοψηφίες με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετική άποψη, αλλά με ενιαίο και ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στο τέλος της ημέρας.

Όλα τα κόμματα που συνθέτουν το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ κάνουν ένα βήμα πίσω, προκειμένου να αναδειχθεί ως ενιαίος φορέας η παράταξη μας. Εκλέγουμε την Κεντρική Επιτροπή με 251 μέλη, η οποία στη συνέχεια θα εκλέξει Πολιτικό Συμβούλιο και Γραμματέα.

Βασικός στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα βασικά προτάγματα του προγράμματος μας, του Σχεδίου Ελλάδα.

Να κωδικοποιήσουμε τα κεντρικά του σημεία, ώστε να γίνουν αντιληπτές με σαφήνεια οι προτάσεις μας για την επόμενη μέρα από όλους.

Ο ψηφοφόρος μας θα γνωρίζει ακριβώς για ποιους λόγους θα μας ψηφίσει.

Τέλος επειδή γίνεται λόγος ποιος είναι η κεντροαριστερά στην Ελλάδα, η καλύτερη απάντηση δίδεται στην  δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου στην εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου με την παρουσία του Φρανς Τίμερμανς του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου