Η αντιεξουσιαστική οργάνωση «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο», με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ανέλαβε την ευθύνη για έκρηξη που, όπως αναφέρει, σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε ένα φυλάκιο πίσω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Σε κείμενο ανάληψης ευθύνης που αναρτήθηκε στο Indymedia αναφέρεται ότι τοποθετήθηκε «σε φυλάκιο στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων, ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός χαμηλής έντασης, με σχεδόν μισό κιλό μαύρο μπαρούτι», σε ένδειξη συμπαράστασης στον αναρχικό Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς το πρωί στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, αναζητώντας υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.  Παράλληλα, αστυνομικές πηγές τόνισαν, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά στην αστυνομία για έκρηξη μηχανισμού τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ευελπίδων και πως διενεργείται έρευνα για το περιστατικό.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα από την εν λόγω ιστοσελίδα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ